Alžirija skupaj z Gano naslednja potnica na SP

Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometna reprezentanca Gane se je še tretjič zapored uvrstila na svetovno prvenstvo kljub porazu v Kairu (1:2).
Oglej si celoten članek

Ganci so skupno slavili kar s 7:3 in brez večjih težav opravili z Egiptom, njihov edini gol pa je v Kairu zabil Kevin-Prince Boateng. Večji del posla so "črne zvezde" opravile že prejšnji mesec na domači zelenici, zdaj pa lahko četrtfinalisti in eni junakov zadnjega prvenstva v Južni Afriki že razmišljajo o poletnem plesu na Copacabani.

Egipt je po dveh letih končno zaigral v "vojnem" Kairu in obubožanemu ljudstvu prinesel vsaj nekaj veselja z goli Amra Zakija in Geda. Egipčani, v zadnjih letih štirikratni afriški prvaki, uspehov z domače celine niso znali prenesti v kvalifikacije, saj na SP niso igrali vse od Italije 1990.

Gani se je na mundialu kasneje pridružila še Alžirija. Slovenska nasprotnica iz Južne Afrike je bila na drugi tekmi z 1:0 boljša od Burkina Faso, ki je prvo tekmo dobila s 3:2. Iz Afrike na SP potujejo še Nigerija, Slonokoščena obala in Kamerun.

Burkina Faso je prvo tekmo dobila s 3:2. Edini gol na drugi tekmi je v 49. minuti dosegel Madjid Bougherra ter Alžiriji po zaslugi več golov v gosteh priigral tretji nastop na SP. Prvič je na njem igrala leta 1982, drugič leta 1968, nazadnje pa pred štirimi leti v Južni Afriki. Nigerija je v dodatnih afriških kvalifikacijah izločila Etiopijo, Slonokoščena obala Senegal, Kamerun pa je bil boljši od Tunizije.

Kvalifikacije za SP 2014, 3. krog:

Egipt : Gana 2:1 (1:0)
Zaki (24), Gedo (84); Boateng (89)

Alžirija : Burkina Faso 1:0 (0:0)
Bougherra (49)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.