Američani garali za Slovence

Foto: EPA
Foto: EPA
Risi morajo za obstanek med elito računati tudi na pravi razplet nekaterih drugih tekem. Slovencem so v Ostravi že pomagali tudi Američani z minimalno zmago proti Danski.
Oglej si celoten članek

Po slovenskem porazu proti Norveški z 1:3 se je Sloveniji kot edina možnost "preživetja" odprla pot danskih porazov; Danci bi morali izgubiti obe tekmi pred medsebojno v ponedeljek. Prvo so že, Američani so zmagali z 1:0, toda pot do uspeha je bila zelo naporna. Američani so se mučili s trdoživimi Danci, prvi gol dali na polovici tekme, do konca pa nato trepetali za tri točke. A tudi danska igra z igralcem več in brez vratarja na koncu ni prinesla uspeha in na slovensko srečo je ostalo pri ameriški zmagi, junak je bil Brock Nelson.

V Pragi se je na popoldanski tekmi razpletlo po pričakovanjih s češko zmago; Čehi so Avstrijce premagali s 4:0, potem ko so v drugi tretjini dosegli tri gole v osmih minutah, vratar Ondrej Pavelec pa je prvič na SP tekmo končal brez prejetega gola.

V večerni tekmi pa sta se spopadli Latvija in Nemčija, izid pa je bil tesen. Odločitev je padla v 58. minuti, ko so sodniki gol Matthiasa Plachte priznali šele po ogledu posnetkov, Latvija pa se ni več vrnila s še enim zadetkom, potem ko je vodila od 11. do 46. minute.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.