Američani na Bledu

Foto: Žurnal24 Blejci bodo najresnejši kandidati za osvojitev domače lovorike.
Državni odbojkarski prvak ACH Volley, lani smo ga še poznali pod imenom Autocommerce, je pred sezono predstavil ekipo in načrte.
Oglej si celoten članek

Potem ko se je za slovensko odbojkarsko reprezentanco šele dobro končalo evropsko prvenstvo, je pred slovenskima predstavnikoma v srednjeevropski ligi, državnim prvakom in podprvakom, blejskim ACH Volleyjem in Stavbarjem IGM iz Maribora, začetek nove klubske sezone. "Veseli me, da je uspelo vodstvu kluba večji del ekipe zadržati. Številni igralci so tudi člani slovenske izbrane vrste, ki so imeli v času klubskega premora naporne reprezentančne programe. Po eni strani je bil nastop v evropski ligi, kot tudi poznejši nastop na evropskem prvenstvu, dobrodošel, po drugi plati pa so s tem trpele klubske priprave. Zgodnja vrnitev reprezentantov iz Rusije je bila celo dobra za klub," je na predstavitvi dejal trener Dragutin Baltič, prvi mož stroke blejskega kluba.

Slednji je do besede prišel šele po tem, ko se je prvič uradno predstavila nova ekipa, ki bo po lanski izjemni sezoni, v kateri so Blejci osvojili oba domača naslova, bili prvi v srednjeevropski ligi ter presenetljivo slavili v evropskem pokalu Top teams, vnovič nastopili na štirih različnih "frontah". V primerjavi z lansko sezono je razlika le v tem, da se bodo blejski odbojkarji na evropski sceni pomerili v najbolj kakovostnem tekmovanju - ligi prvakov.

Prišli Američani in zamejec
Po lanski sezoni se je zelo povečalo tudi zanimanje za odbojkarje ACH Volleyja. Tako sta v Francijo odšla Andrej Flajs in Brazilec Marcelo Baretto, blejske vrste pa sta zapustila tudi Jure Lakota in Rok Dolenc. ACH Volley, lani so tekmovali še pod imenom Autocommerce, pa je "primanjkljaj" nadomestil s petimi novimi igralci. Blejcem so pristopili kar trije Američani, in sicer Thomas Delano, Brandon Taliaferro, Scott Touzinsky - slednji se bo moštvu priključil pozneje - ter zamejski Slovenec Aleš Orel, medtem ko so se pogajanja med blejskim in mariborskim moštvom okrog prestopa mladega slovenskega reprezentanta Alena Pajenka tik pred zdajci končala v prid državnih prvakov.

Kljub kratkim skupnim pripravam, čaka odbojkarje ACH Volleyja v soboto, 22. septembra, že prva uradna klubska tekma v novi sezoni. V srednjeevropski ligi, ko se bodo v avstrijskem Pliberku pomerili s tamkajšnjim moštvom Posojilnice Dob.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.