Američani premočni za Slovence

Foto: Žurnal24 Gašper Gasper Vidmar Rudy Gay Foto: Žurnal24 Derrick Rose Lamar Odom Bo%C5%A1tjan Bostjan Nachbar Foto: Žurnal24 Rudy Gay Boštjan Bostjan Nachbar Foto: Žurnal24 Kevin Durant Foto: Žurnal24 Chauncey Billups Goran Dragić Dragic Foto: Žurnal24 Andre Iguodala Miha Zupan Foto: Žurnal24 Andre Iguodala Foto: Reuters Selektor Memi Bečirović poudarja pomen slovenskih navijačev v Turčiji. (Foto: Re Foto: Žurnal24 Mike Krzyewski sodnik Krzyzewski Foto: Žurnal24 Primoz Brezec Primož Tyson Chandler Foto: Žurnal24 Kevin Durant Foto: Žurnal24 Mike Krzyewski Krzyzewski Foto: Žurnal24 Miha Zupan Kevin Durant Foto: Reuters Boštjan Nachbar je bil s 13 točkami prvi strelec Slovenije proti ZDA. (Foto: Reu Foto: Žurnal24 Kevin Durant Miha Zupan Foto: Žurnal24 Kevin Durant Foto: Žurnal24 Westbrook Odom Billups Foto: Žurnal24 Sani Bečirović Becirovic Tyson Chandler Foto: Žurnal24 Ga%C5%A1per Gasper Vidmar Miha Zupan Rudy Gay Foto: Žurnal24 Andre Iguodala Foto: Žurnal24 Lamar Odom Foto: Žurnal24 Russel Westbrook Kevin Love Sani Bečirović Becirovic Boštjan Bostjan Nachbar Foto: Žurnal24 Andre Iguodala Foto: Žurnal24 Ameriški selektor Krzyzewski je po tekmi stopil do slovenskega kapetana. (Foto: Foto: Žurnal24 Kevin Durant Sani Bečirović Becirovic Foto: Žurnal24 Derrick Rose Boštjan Bostjan Nachbar Foto: Žurnal24 Derrick Rose Boštjan Bostjan Nachbar Jaka Lakovič Lakovic Foto: Žurnal24 Lamar Odom Gašper Gasper Vidmar
Slovenski košarkarji so na drugi tekmi svetovnega prvenstva izgubili proti Združenim državam Amerike (77:99). Američani so bili po pričakovanjih razred zase, toda Slovenci so prikazali spodbudno igro.
Oglej si celoten članek

Če obstaja stvar, kot je "dober poraz", potem je tekma proti Združenim državam Amerike to zagotovo bila. Slovenija v nobenem delu srečanja ni imela resnejših možnosti, da bi lahko pripravila eno izmed naj presenečenj v košarkarski zgodovini, toda z bojevito in nepopustljivo igro v obrambi so, predvsem v prvem polčasu, varovanci Memija Bečirovića pokazali, da se znajo "stepsti", ko je to potrebno. To je pred odločilnima tekmama proti Hrvaški in Braziliji še kako spodbudno, kot tudi soliden strelski prispevek s klopi, predvsem Gašperja Vidmarja in veterana Gorana Jagodnika. Najboljši strelec v slovenski ekipi je bil na koncu Boštjan Nachbar (13 točk), nezaustavljivi Kevin Durant pa jih je pri Američanih nasul 22.

Potek tekme je nekako napovedala že prva akcija – celo tekmo neulovljivi Durant je ukradel žogo nepazljivim Slovencem in kot vihar krenil na obroč ter zabil. Podobnega "sprehajanja" je bilo do konca tekme še cel kup, toda to je seveda reprezentanca ZDA, ekipa nadnaravnih atletov, ki jih povprečni Evropejci pač ne morejo dohajati. Že po nekaj minutah prve četrtine so Američani pobegnili na visokih deset točk razlike (2:12), a prednost na srečo ni še bolj zrasla do konca četrtine (11:23).

Druga četrtina se je začela mnogo bolje za Slovence, saj so s požrtvovalno obrambo, skupaj z mnogimi napakami ZDA (do konca polčasa kar 12 izgubljenih žog), nižali prednost tekmecev. Dobre tri minute pred koncem polčasa je le-ta z dvema prostima metoma Sanija Bečirovića znašala borih pet točk (23:28), a od tam je šlo rezultatsko le še navzdol. "Jenkiji" so dobili prvi polčas s 14 točkami prednosti (28:42) in tudi v nadaljevanju se niso ozirali nazaj.

Ko je prednost v tretji četrtini nezadržno rasla, je Memi Bečirović iz igre potegnil vidno nezadovoljnega Nachbarja, vse z namenom, da bi bil "Boki" seveda čimbolj spočit za ponedeljkov obračun s Hrvaško. Veliko počitka sta dobila tudi ostala nosilca igre, Jaka Lakovič in Goran Dragić, svojo priložnost pa sta zelo dobro izkoristila Vidmar (že drugič na prvenstvu) in tudi veteran Jagodnik. Do konca tekme sta zbrala deset oziroma šest točk in Bečiroviću pred nadaljevanjem turnirja prinesla nekaj pozitivnih novic s klopi. Na poročilo zdravstvenega stanja Sanija Bečirovića, ki se je pred koncem prijel za poškodovano ramo, še čakamo. 

 

SP v košarki, skupina B, 2. kolo:

 

Lestvica:
1. ZDA 4 točke

2. Slovenija 3
3. Hrvaška 3
4. Brazilija 2 (-1)
5. Iran 2
6. Tunizija 1 (-1)

Slovenija : Združene države Amerike 77:99 (11:23, 17:19, 18:25, 31:32)
Nachbar 13, Vidmar 10; Durant 22, Gay 16 

Hrvaška : Iran 75:54
Ukić in Bogdanović po 13, Tomić 12; Haddadi 27, Kazemi 10

 

Ob 20.45:
Brazilija - Tunizija

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.