Američani še niso premagljivi

Foto: Žurnal24 Uroš Slokar je po uspešnem koncu tedna z razlogom nasmejan. (Foto: KZS/www.alesf
Pomembno vlogo v igri pod obročema bo imel Uroš Slokar, ki pravi, da se bo Slovenija na ZDA pripravila povsem enako kot na Iran ali katerokoli drugo državo.
Oglej si celoten članek
Nikoli nočem igrati na presenečenje. Poskušam biti realist in pogledati, česa je ekipa zmožna. V osmini finala in v četrtfinalu je izjemno pomembna dnevna forma. Imaš slab dan in izpadeš.
Uroš Slokar

Sedemindvajsetletni Uroš Slokar spada med najbolj preudarne slovenske košarkarje. Nikoli ne podleže evforiji. Pred prvo tekmo s Tunizijo opozarja: "Ljudje zelo radi rečejo, da gre za eksotične države. No, te so zelo nevarne, saj igrajo atipično košarko. Če se srečaš z reprezentanco, ki ti ne leži najbolje, se lahko zelo hitro opečeš."

Slokar meni, da bodo ključne prve tri tekme v skupini. Po Tuniziji sledijo še Američani in Hrvati. "Ja,  tri tekme pred dnevom počitka bodo ključne predvsem zaradi samozavesti. Če bomo ujeli tisti pravi ritem v skupini, potem ga lahko prenesemo tudi naprej in pridemo do želenega četrtfinala. Zagotovo pa se nihče ne bo predal do zadnje tekme."

O favoritih ima Slokar jasno mnenje. "Ni težko razbrati. V pripravljalnih tekmah se je videlo, kdo je res dominanten, močan. Poleg ZDA, ki igrajo res izvrstno košarko, so tu še Španci in Grki. Potem pa pridejo reprezentance, kot so Srbija, Hrvaška, Argentina, Brazilija, zelo težko je napovedati. Marsikatero SP je pokazalo, da na koncu ne zmaga favorit. Tudi Američani niso na zadnjem prvenstvu. To samo dokazuje, da gre za loterijo, da v četrtfinalu ne pride več toliko do izraza kakovost, ampak drugi dejavniki: utrujenost, poškodbe  ..."

Bo Slovenija torej napadala iz ozadja? "Nikoli nočem igrati na presenečenje. Poskušam biti realist in pogledati, česa je ekipa zmožna. V osmini finala in v četrtfinalu je izjemno pomembna dnevna forma. Imaš slab dan in izpadeš," pravi Slokar in na vprašanje, ali so Američani premagljivi, odgovori: "Za zdaj še ne. Tudi Španci so ostali praznih rok. Igrajo hitro košarko, ki ne leži nikomur. So boljši atleti od vseh drugih. Ampak če jih kdo dobi na slab dan, kot so jih pred štirimi leti Grki, potem so lahko v težavah. So pa na tem SP zagotovo daleč pred vsemi, kar se favoritov tiče."

NE SPREGLEJTE
Vse o svetovnem prvenstvu v košarki si preberite in poglejte na Žurnalovem miniportalu Turčija 2010.

Nekateri igralci menijo, da bo prav tekma z ZDA najlažja v predtekmovanju. Slokar ima svoje mnenje: "Vsak si bo po tihem želel, kakšen tudi na glas, da pride do presenečenja. Nepotrebno je izgubljati energijo na račun takih tekem. Mislim, da je bolje, da se osredotočimo na tiste tekme, ki so pomembne za nas." Slokar je v karieri igral tudi v ligi NBA, bo imel morda kak poseben motiv v tej tekmi? "Ne, nič posebnega. To je samo še ena reprezentanca na prvenstvu. Nanjo se bomo pripravili povsem enako kot na Irance."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.