Legenda ne ve, kdo je Igor Kokoškov

Foto: Profimedia igor kokoškov goran dragić
Nekdanjemu selektorju sta med prvimi čestitala Goran Dragić in Luka Dončić.
Oglej si celoten članek

Srbski košarkarski strokovnjak Igor Kokoškov je postal novi trener ekipe Phoenix Suns v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Nekdanji selektor slovenske reprezentance, s katero je na EuroBasketu 2017 osvojil zlato medaljo, je postal prvi glavni trener v NBA zgodovini, ki ni bil rojen v Združenih državah Amerike.

Novo poglavje Kokoškov postal prvi v zgodovini NBA

"Čestitke, Igor Kokoškov! Zasluženo, odličen trener. Vso srečo," je novico pospremil nekdanji član Phoenix Suns Goran Dragić (2008-2011, 2012-2015). Oglasil se je tudi prvi zvezdnik evropske košarke Luka Dončić: "Zasluženo! Svaka čast, Igore," je zapisal.

Poročali smo, da bi lahko imenovanje Kokoškova vplivalo na Dončićevo prihodnost, saj so mnogi navijači Phoenixa prepričani, da bo moštvo iz Arizone na letošnjem naboru izbralo prav košarkarja Real Madrida. 

NBA Kokoškov bi lahko krojil usodo Luke Dončića

V Phoenixu so nekdanjega pomočnika trenerja (2008-2013) sprejeli z odprtimi rokami. "Dobrodošel nazaj, trener," so naslovili objavo posnetka, s katero so 46-letniku izrekli iskreno dobrodošlico.

O kvalitetah srbskega trenerja je ponovno spregovoril Alvin Gentry, ki je s Kokoškovim sodeloval pri Los Angeles Clippers (2000-2003) in Phoenix Suns (2008-2012).

"Najel sem ga zato, ker sem menil, da bo odličen trener. V tem pogledu me ni razočaral. Po mojem je izjemen učitelj. Več let sva skupaj preživela pri Clippersih in imela sva se zelo lepo. Spremljal sem njegov razvoj in vedno je imel kaj dodati. Res verjamem, da bo odličen glavni trener," je povedal Gentry.

Barkley: Ne bi ga prepoznal

Kokoškovu so dobrodošlico izrekli tudi v televizijski oddaji Inside NBA. Legendarni Charles Barkley, nekdanji košarkar Phoenixa (1992-1996), je dejal: "Če bi zdaj vstopil, ga ne bi prepoznal. Igor Koskoskov," se je z izgovorjavo priimka neuspešno trudil Američan in dodal: "Izrekam mu dobrodošlico v Arizoni."

V pravilnost izbire ni dvomili niti eden najboljših košarkarjev vseh časov Shaquille O'Neal: "Srb z bogatim košarkarskim znanjem. Mislim, da bo fantom všeč," je dejal nekdanji zvezdnik Orlando Magic, Los Angeles Lakers, Miami Heat, Cleveland Cavaliers in Boston Celtics.

"Dobrodošel, Koko," si je delo olajšal Barkley.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.