Američani že med četverico

Foto: EPA
Foto: EPA
Ameriška reprezentanca je prvi polfinalist jubilejne Cope Américe, ki letos praznuje stoto obletnico. Prva ekipa skupine A je na stadionu CenturyLink Field v Seattlu v prvi tekmi izločilnega dela (2:1)) premagala Ekvador ter se uvrstila v naslednji krog.
Oglej si celoten članek

Reprezentanca Združenih držav Amerike je povedla v 22. minuti, ko je nasprotno mrežo zatresel Clint Dempsey, kar je bil njegov že tretji zadetek na južnoameriškem prvenstvu. Tudi po polčasu so bili nekoliko podjetnejši gostitelji prvenstva, saj so z 2:0 povedli z zadetkom Gyasija Zardesa.

Za Ekvador je edini zadetek dosegel Michael Arroyo v 74. minuti. Obe moštvi sta prvi četrtfinalni dvoboj prvenstva končali oslabljeni z desetčlanskim moštvom, ko je kolumbijski sodnik Wilmar Roldan v drugem polčasu predčasno poslal pod tuš Američana Jermaina Jonesa in Ekvadorca Antonia Valencio. Rdeči karton si je v izdihljajih tekme v 90. minuti prislužil tudi ekvadorski selektor Gustavo Quinteros.

Američanom je edini poraz na tokratnem prvenstvu prizadejala Kolumbija, ki jih je premagala z 2:0 v prvem krogu skupinskega dela. Varovance nemškega stratega Jürgena Klinsmanna zdaj čaka potovanje v Houston, kjer bo 21. junija prvi polfinalni obračun. 

Ekipa ZDA se bo za uvrstitev v finale pomerila z boljšim iz četrtfinalnega dvoboja med Perujem in Kolumbijo, ta dvoboj bo na sporedu v noči na soboto v East Rutherfordu. Naslednja četrtfinalna para sta Argentina in Venezuela ter Mehika in branilec naslova Čile.

Copa América, četrtfinale:

ZDA - Ekvador 2:1 (1:0)
Dempsey 22., Zardes 65.; Arroyo 74.
RK: Jones (ZDA) 52.; Valencia (Ekvador) 52.

Ostali pari:
Peru - Kolumbija
Argentina - Venezuela
Mehika - Čile

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.