Američanke v finalu ugnale Kanadčanke

Foto: Epa ameriške hokejistke
Ameriške hokejistke so osvojile zlato medaljo y Pyeongchangu.
Oglej si celoten članek

Američanke so na olimpijskem hokejskem turnirju v Pyeongchangu v velikem finalu po kazenskih strelih s 3:2 (1:0, 0:2, 1:0, 0:0; 1:0) ugnale štirikratne zaporedne olimpijske prvakinje, Kanadčanke. Tako so ameriške hokejistke prvič po letu 1998 in igrah v Naganu osvojile olimpijski naslov.

Dramatično srečanje je odločila Jocelyne Lamoureux-Davidson v šesti seriji kazenskih strelov, s tem pa so Kanadčanke prvič po 24 zaporednih zmagah izgubile tekmo na OI.

Dan prej so finske hokejistke na tekmi za bronasto medaljo premagale reprezentanco ruskih olimpijskih športnic s 3:2 in po letih in 1998 in 2010 še tretjič osvojile tretje mesto na OI, Rusinje pa tako še naprej ostajajo brez olimpijskega odličja v hokeju.

V Naganu 1998 so hokejistke prvič igrale na OI in odtlej so prva mesta osvajale le igralke Kanade in ZDA. Ti ekipi sta doslej tudi vedno igrali v finalu, z izjemo leta 2006 v Torinu, kjer so v boju za zlato Kanadčanke premagale Švedinje, ekipa ZDA pa je bila tretja.

Hokej na ledu (Ž), izidi:

ZLATO: ZDA
SREBRO: Kanada
BRON: Finska

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.