Američanke zrušile 32 let star rekord

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ameriške košarkarice so ob zmagi nad Južno Korejo dosegle rekordnih 145 točk.
Oglej si celoten članek

Košarkarice Združenih držav Amerike so na svetovnem prvenstvu za ženske v Sydneyju dosegle nov rekord prvenstev po številu točk v zgodovini. Na tekmi proti Južni Koreji so namreč dosegle 145 točk, kar je dve več od prejšnjega 32-let starega rekorda.

Američanke, ki so se na SP že uvrstile v četrtfinale, so na četrti tekmi v skupini A slavile zmago s 145:69 in tako izboljšale rekord Brazilk iz leta 1990, ko so te s 143:50 premagale Malezijo.

Tudi drugi statistični podatki s tekme proti korejski reprezentanci so vrtoglavi, v skokih, denimo, je bilo 56:20 za ZDA, najboljši igralki pa sta bili Brionna Jones s količnikom 35 in A'ja Wilson s količnikom 30.

Američanke so sicer trikratne zaporedne branilke naslova. Slovenke na peti celini ne nastopajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.