Ameriška olimpijska prvakinja s petletno prepovedjo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kazen za ameriško atletinjo.
Oglej si celoten članek

Ameriška atletinja Brianna McNeal, ki je na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru osvojila zlato odličje v teku na 100 metrov z ovirami, je prejela petletno prepoved nastopanja zaradi oviranja protidopinških postopkov, je sporočila Komisija za integriteto atletike (AIU) pri Svetovni atletiki.

AIU je dodala, da se je McNealova na odločitev že pritožila na Mednarodno športno razsodišče Cas, ki bo njen primer obravnaval pred začetkom olimpijskih iger. Te se bodo v Tokiu pričele 23. julija.

Cas je 29-letni Američanki, ki je sicer suspendirana od januarja, odobril začasno tekmovanje do konca ameriških olimpijskih kvalifikacij 27. junija.

Foto: Profimedia Brianna McNeal

McNealova je sicer že morala odslužiti enoletno prepoved nastopanja, potem ko je leta 2016, le nekaj mesecev po osvojitvi olimpijskega naslova, zamudila tri dopinška testiranja.

Če bo ostalo pri petletni prepovedi, bo za začetek prestajanja kazni veljal 15. avgust 2020.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.