Ameriška športna megazvezdnica: "Je*i se, Trump!"

Foto: Profimedia
Ameriška nogometna zvezdnica na Svetovnem prvenstvu ni želela peti himne, kot znak bojkota Trumpove administracije, obenem pa je za ameriškega predsednika imela posebno sporočilo.
Oglej si celoten članek

Pred nekaj dnevi se je v Franciji začelo Svetovno nogometno prvenstvo za ženske, ki od samega začetka velja za eno izmed najbolj spremljanih v zgodovini. Ene izmed najbolj zaslužnih za promocijo tega prvenstva so vsekakor nogometašice ZDA, ki so tekom turnirja dvignile že precej prahu.

Najprej so s 13:0 deklasirale reprezentanco Tajske, kar je največja zmaga v zgodovini Svetovnih prvenstev, a še dosti bolj odmevna je bila gesta izkušene 33-letne zvezdnice Megan Rapinoe, ki ni želela peti ameriške himne. Na ta način je Rapinoe protestirala proti predsedniku Donaldu Trumpu in njegovi vladi. Medtem, ko so vse ostale Američanke glasno prepevale himno, je Rapinoe zgolj mirno strmela v neko točko.

Foto: Profimedia Megan Rapinoe

"Verjetno ne bom nikoli več položila roko na srce ter verjetno ne bom nikoli več pela državne himne. Resnično je dober občutek reči Trumpu in njegovi administraciji 'Je*ite se!'. Oni se zelo grdo obnašajo do ljudi, ki jim niso podobni," je po tekmi razložila Rapinoe.

Rapinoe, ki je za državno vrsto zbrala že kar neverjetnih 145 nastopov, je še bolj kot zaradi nogometnega znanja v Ameriki postala prava megazvezdnica, ker velja za prvo belopolto športnico, ki je začela klečati tekom igranja državne himne, da bi izrazila svojo podporo Colinu Kaepernicku ter vsem ostalim temnopoltim športnikom, ki se borijo proti rasni diskriminaciji ter policijski brutalnosti nad temnopoltimi v Ameriki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 23:33 13. Junij 2019.

    jeb2 se bute,lj Mesarič!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.