Ameriški atletski zvezdnici kršili dopinška pravila

Foto: Epa
Foto: Epa
Atletinji reprezentance ZDA in Kenijec so suspendirani zaradi dopinških kršitev.
Oglej si celoten članek

Komisija za integriteto športnikov (AIU) pri Svetovni atletiki je sporočila, da sta začasno suspendirani ameriški atletinji Deajah Stevens in Gabrielle Thomas, ker sta kršili pravila najavljanja kraja svojega bivanja zaradi dopinških testiranj. Stevensova je nastopila v finalu olimpijskih iger na 200 m, na tej razdalji pa je Thomasova slavil v diamantni ligi.

Foto: Epa Deajah Stevens

AIU je prav tako zaradi istega razloga suspendirala tudi Kenijca Alexa Korioa Oliotiptipa; 29-letni dolgoprogaš je bil 11. na svetovnem prvenstvu lani v Dohi na 10.000 m.

Štiriindvajsetletna Stevensova je bila sedma na OI v Riu de Janeiru leta 2016 in peta na SP v Londonu 2017, leto dni mlajša Thomasova, pa je slavila v diamantni ligi v Lozani leta 2018 in 2019.

Foto: Epa Gabrielle Thomas

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.