Ameriški baseballski klub Owlz moral odpovedati "Večer belske kulture"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ameriški baseballski klub Owlz je želel prirediti "Večer belske kulture". Sedaj so morali dogodek odpovedati, lastni navijači in kritiki so jih obdolžili rasizma.
Oglej si celoten članek

Manjši ameriški baseballski klub Owlz je želel prirediti "Večer belske kulture", na katerem bi lahko vsi beli navijači proslavili svojo dediščino. "Irska, italijanska, skandinavska, nemška ... ali celo dediščina Utah! Ne glede na vaš izvor, proslavite ga na domu Owlzov," se je glasilo vabilo na dogodek.

Sedaj so morali organizatorji odpovedati dogodek. Lastni navijači so klub opozorili, da je prirejanje "Večera belske kulture" v luči napada na cerkev Južni Karolini, v katerem je umrlo devet črncev, skrajno sporna poteza. Nekateri kritiki so jih tudi obdolžili rasizma in poveličevanja bele rase.

Owlzi so na svojem Twitter računu objavili obrazložitev za odpoved dogodka in v tej tudi zapisali, da niso želeli prizadeti svojih navijačev ali drugih oseb. Želeli so prirediti le zabaven večer z ameriško hrano in skupnim ogledom nanizank Prijatelji in Seinfeld.

Baseballski klub Owlz ima svoj dom v mestecu Orem, nekaj sto kilometrov oddaljeno od glavnega mesta Utah Salt Lake City. Šteje okoli 90.000 prebivalcev, 80 odstotkov je belcev. Manj kot odstotek meščanov je Afroameričanov.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.