Ameriški predsednik izzival in 'dobil po nosu'

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dvoboj se je z zelenic prenesel tudi na politično prizorišče.
Oglej si celoten članek

V Združenih državah Amerike se je nogomet v zadnjih letih prebil med najpopularnejše športe in se približal ameriškemu nogometu, košarki in baseballu. Nogomet, Američani ga imenujejo soccer in ga tako ločujejo od ameriškega nogometa (footballa), ima sicer največ privržencev med prebivalci, ki so v minulih desetletjih prišli v ZDA iz Latinske Amerike.

Američani bodo čez štiri leta sicer eni izmed treh organizatorjev svetovnega prvenstva, poleg njih bo naslednji mundial potekal še v Mehiki in Kanadi. Znan podpornik ideje o svetovnem prvenstvu v ZDA je bil prejšnji predsednik Donald Trump, da nogometna igra zanima tudi sedanjega, pa je Joe Biden pokazal pred obračunom osmine finala med Nizozemsko in ZDA.

"Imenuje se soccer," je Biden na twitterju sporočil po 'podaji' kapetana ameriške reprezentance Tylerja Adamsa. "Fantje, uspelo vam bo!" je še s trate ob Beli hiši izjavil ameriški predsednik.

To se sicer ni zgodilo, ameriški nogometaši so proti Nizozemski klonili z 1:3. In sledil je odgovor. 

"Joe, oprosti. Football je zmagal," je Bidnu šaljivo sporočil nizozemski premier Mark Rutte. Evropejci namreč resno jemljejo vsako nepotrebno uporabo besede soccer.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.