Ancelotti išče nove rešitve brez svojega "Gattusa"

Foto: EPA
Foto: EPA
Poškodba kolena Samija Khedire bi lahko močno vplivala na sezono madridskega Reala. Nemški reprezentant je bil za Carla Ancelottija eden izmed nosilcev igre.
Oglej si celoten članek

Vrednost Samija Khedire je očem večkrat skrita, o tem pričajo tudi številne kritike, ki jih je Nemec dobil med igranjem za Real Madrid, a kljub temu je bil temeljni kamen moštva vseh trenerjev na Santiagu Bernabéuu.

"Za Carla Ancelottija je poškodba Khedira veliko več kot le slaba novica," piše dnevnik Marca. "Imel ga je za gotov izbor v svoji najboljši postavi. Tega ni skrival. Sami je bil kot (Gennaro) Gattuso v njegovem Milanu, ki je osvojil Ligo prvakov. Primerjava je prišla prav iz njegovih ust. V Nemcu je našel veliko vrlin Italijana, morda še kakšno več: prihajanje v priložnosti za gol. Čeprav se v Madridu ni izkazal pri tem delu igre."

Proučil bo vse možnosti

Ker je zaradi poškodbe kolena in posledično operacije že končal igranje v letošnji sezoni, bo moral italijanski trener narediti revizijo svojih načrtov, nadaljujejo španski kolegi. Še posebno zato, ker ne bo iskal zasilne rešitve, temveč rešitev, ki mu bo morala služiti vse do maja.

"Proučiti je treba vse možnosti: od novega sistema igre do nakupa vezista v januarskem prestopnem roku in prilagoditve igralca, ki je že v ekipi, na položaj enega od vezistov v sistemu 1-4-3-3," nadaljuje Marca.

"V letošnji sezoni se je dvakrat zgodilo, da Khedira ni bil v prvi postavi zaradi poškodbe, ki jo je utrpel na tekmi prvega kola proti Betisu. Ko je manjkal, ga je nadomestil Casemiro, ki je zasedel njegov položaj osrednjega vezista, ob boku (Luke) Modrića. Za naslednjo tekmo v Granadi je Ancelotti minimalno spremenil postavitev in 1-4-2-2-2 spremenil v 1-4-4-2 s sredino igrišča v rombu, to je bila novost. Čeprav je bil takrat v ekipi še (Mesut) Özil, ki je zavzel položaj na krilu."

Casemiro edini igra v obe smeri

Vse kaže na to, da se je Ancelotti po nekaj tednih eksperimentiranja in spreminjanja začetnih enajsteric odločil za sistem 1-4-3-3, v katerem so nezamenljivi Gareth Bale, Karim Benzema in Cristiano Ronaldo. Italijanski trener je že dejal, da je Asier Illarramendi zanj naravna menjava Xabiju Alonsu, ne vidi ga na desni strani zvezne vrste, kjer sta mu zdaj ostala le Isco ali Angel Di María.

Foto: EPA Chica Casemiro Real Madrid Betis Liga BBVA Španija liga prvenstvo "Lahko da priložnost tudi Casemiru, ki je na tekmah, ki jih je odigral, pokazal, da ima največ v nogah tako v napadu kot v obrambi, ponujal je možnost za zgostitev postavitve in večjo uravnoteženost igre, s katero je v tem delu igrišča tako obseden Carlo," še pišejo pri najbolj branem španskem dnevniku.

Kupijo lahko že novembra

Omenjajo tudi možnost hitrega nakupa, ki ga že pred januarskim prestopnim rokom dovoljuje pravilnik Španske nogometne zveze (RFEF), če klub išče zamenjavo za igralca, ki bo odsoten "več kot pet mesecev".

Madridski klub mora poslati peticijo vodstvu lige (LFP), vlogo pa mora preučiti zdravniška komisija La Lige, podobno kot v primeru Osasuninega vezista Sisija. Slednji je tako kot Khedira že zaključil sezono s poškodbo kolena. Real bi v tem primeru že pred januarjem lahko kupil vezista le iz španske lige, saj so ostala tržišča do zime zaprta.

Nemanja Matić že odmeva po hodnikih

Khedira je po uspešni nedeljski operaciji v Augsburgu za nemški SWR že dejal, da je šlo "vse po načrtih" in da bo moral zdaj pokazati "potrpežljivost" v dirki za nastop na svetovnem prvenstvu.

Portugalski in španski mediji medtem že prenašajo novico, da naj bi bil resen kandidat za prestop k Madridu v januarskem prestopnem roku vezist Benfice Nemanja Matić. Cenjeni srbski reprezentant sicer ne izpolnjuje temeljne zahteve – možnosti igranja v Ligi prvakov, kjer je letos že nastopal za portugalske podprvake, zato bo v primeru prestopa lahko nastopal zgolj v španskih tekmovanjih. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.