Ancelotti: "Stark ni povzročal težav Barçi"

Foto: EPA
Foto: EPA
Carlo Ancelotti se je na novinarski konferenci Paris Saint-Germaina pred ligaško tekmo v Rennesu, ki bo služila kot generalka pred povratno tekmo četrtfinala Lige prvakov pri Barceloni, odzval na uradno pritožbo Kataloncev glede sojenja Wolfganga Starka. Nemški sodnik je skupaj s pomočniki na torkovi tekmi v Parizu storil kar nekaj napak.
Oglej si celoten članek

"Ne zdi se mi, da je (Wolfgang) Stark povzročal težave Barceloni," je na petkovi novinarski konferenci v Parizu enigmatično dejal Carlo Ancelotti. Obe moštvi, tako Paris Saint-Germain kot Barcelona, sta bili po prvi medsebojni tekmi v četrtfinalu Lige prvakov nezadovoljni s predstavo nemškega sodnika Wolfganga Starka.

Italijanski trener je bil mnenja, da je Barcelona dobila "podarjen gol" zaradi nepravično dosojene enajstmetrovke po prekršku vratarja Salvatoreja Siriguja, Barcelona pa je šla še korak dlje in na Evropsko nogometno zvezo (Uefa) po posvetovanju svojega upravnega odbora naslovila uradno pritožbo.

Katalonci so se kljub temu, da je sodniška ekipa spregledala prepovedan položaj Zlatana Ibrahimovića pri golu za 1:1, pritožili na dogodek, ki se je zgodil tik pred golom njihovega nekdanjega člana, ko sta v kazenskem prostoru trčila Javier Mascherano in Jordi Alba, sodnik Stark pa igre ni zaustavil.

Roura: "Nismo neumni"

"Našega načina igre na Camp Nouu ne bomo spremenili," je v petek še povedal Ancelotti. "Sanje vsakega igralce so biti in igrati v Barceloni. Izjemen stadion z izvrstnim ambientom in veliko navijači. Barcelona ne bo spremenila svoje filozofije igre, mi pa tudi ne. Odsotnost (Lionela) Messija bi bila udarna novica. Samo on, (Cristiano) Ronaldo in Ibrahimović lahko delajo razliko."

Ancelotti je še zatrdil, da David Beckham na prvi tekmi v Parizu ni igral zato, ker so tako od njega zahtevali vodilni. Šlo naj bi za Ancelottijevo prosto presojo. "David je storil točno tisto, kar sem od njega želel. Predsednik ne more prisiliti trenerja, da v ekipo postavi tega ali onega nogometaša," je še povedal Italijan.

Kljub povratku na tekmi na Parku princev je Tita Vilanovo na petkovi novinarski konferenci v Barceloni spet nadomeščal njegov pomočnik Jordi Roura, ki je branil odločitev kluba za uradno pritožbo, (ne)posredno pa malce zbodel tudi Real Madrid.

"Kot ste zelo dobro rekli že sami - ni potrebno primerjati ene ekipe z drugo. Medtem, ko so drugi dajali komentarje, se naša politika ni spremenila. So okoliščine, ki so jasne in konkretne. Nihče ni neumen, niti mi ne. Bile so reči, ki jih je bilo potrebno povedati in bile so jasne. To so ključne in konkretne teme. Menim, da so bile zelo jasne," je o sodniški temi povedal Roura.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.