Ancelotti: "Torresu moramo dati čas"

Foto: Žurnal24 Fernando Torres potrebuje čas, da se privadi na igro Chelseaja. (Foto: Reuters)
Nogometni vikend so zaznamovali rekord Barcelone – 16 zaporednih zmag v Primeri, neuspešen debi Torresa za Chelsea, prvi poraz Manchester Uniteda in nadaljevanje strelske bitke Messija in Ronalda.
Oglej si celoten članek

Messi vs. Ronaldo spet v sredo
V španski Primeri je Barcelona Pepa Guardiole z zmago 3:0 nad Atleticom presegla rekord Reala Madrida izpred 40 let – zmagali so 16 tekmo zapored. V tem obdobju so dali kar 60 golov in jih dobili le šest. Nadaljuje se tudi bitka med Lionelom Messijem in Cristinanom Ronaldom za najboljšega strelca. Potem ko je Argentinec ta konec tedna dal tri gole, Portugalec pa dva, imata zdaj vsak po 24 zadetkov. Njuno rivalstvo se bo nadaljevalo že v sredo, ko se bosta njuni reprezentanci v Švici srečali na prijateljski tekmi. "Zame to ne bo dvoboj Ronalda proti Messiju, gre za tekmo Portugalske z Argentino. Individualni dvoboji so za navijače," pomenu dvoboja med Ronaldom in Messijem noče dati dodatne teže portugalski selektor Paulo Bento. "Mi bomo poskušali kot ekipa poskrbeti, da bo Ronaldo pokazal svojo najboljšo igro, in da bomo ustavili Messija."

Ancelotti: "Torresu moramo dati čas"
V 26. kolu angleške Premier League je vodilni Manchester United proti Wolverhaptonu doživel prvi sezonski poraz (1:2). Arsenal se vendarle ni približal, saj je Newcastle United z izdatno pomočjo sodnikov zaostanek z 0:4 spreobrnil v remi 4:4. V središču pozornosti je bil debi Fernanda Torresa za Chelsea in to prav proti Liveproolu. Igral je zelo bledo. "Liverpool se je zelo dobro branil in zato nismo imeli rešitve v napadu. Torres je igral z navdihom, samozavestno, a za njim je stresen teden in zato sem ga potegnil na klop," je sprva dejal trener modrih Carlo Ancelotti in ne najbolj zadovoljne navijače nad Špančevo igro potolažil z naslednjimi besedami: "Torresu moramo dati čas, da se prilagodi ekipi. Mislim, da mu bo to uspelo hitro. Skupaj z Davidom Liuzom sta prihodnost kluba. Ni bila težava, da je igral skupaj z Didierjem Drogbajem. Oba sta kvalitetna in se bosta uigrala. Danes bi morali vsi kot ekipa igrati bolje, ni krivda le na Torresu."

Novaković in Matavž
V italijanski Serie A bitka za prvaka vendarle postaja bolj napeta. Ker sta Napoli in Inter zmagala, AC Milan pa le remiziral z Genoo (1:1), sta se mu približala vsega tri oziroma pet točk. Drugače je v nemški Bundesligi, kjer je Dortmund klub remiju s Schalkejem (0:0) prednosti pred najbližjim zasledovalcem (Bayerjem, ki je izgubil z Nürnbergom) povečal na 12 točk. Junak kola je bil z dvema zadetkoma Milivoje Novaković, ki je pripravil preobrat Kölna proti Bayernu (3:2). V francoski Ligue 1 Lille kljub remiju z Auxerrom ostaja prvi in pet točk pred PSG-jem in Rennesom. V nizozemski Eredivison je Tim Matavž s tremi goli le še gol za najboljšim strelcem lige.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.