Andrea Massi: ''Tina je genialka''

Foto: Žurnal24
Alpsko smučanje. Najboljša slovenska tekmovalka Tina Maze bo v novi sezoni nadaljevala delo pod vodstvom Andree Massija.
Oglej si celoten članek

Črnjanka se je ta teden mudila na pripravah v Pitztalu, njen dolgoletni trener pa je ekskluzivno za Žurnal24 izdal stanje v tekmovalni ekipi pred prvo tekmo sezone v Söldnu.

Kako potekajo priprave na Tirolskem?
Nimam se kaj za pritoževati, vreme je perfektno. Sneg je na začetku tedna vseboval premalo vlage in zato so se delale snežene krogle, proti koncu tedna pa so se razmere izboljšale. V sredo smo denimo na terenu ostali celo do 19.30. Sicer pa smo ta teden odlično sodelovali z moško norveško ekipo, saj je njihov trener tudi Italijan, Franz Gamper.

Se mogoče pri Tini kaže napredek bolj v tehničnih ali bolj v hitrih disciplinah?
Trening je relativen pokazatelj, tekma je zame bolj pomembna. Dejstvo, Tina je vsestranska smučarka in upam, da nam bo po Söldnu uspela dvigniti formo tudi v hitrih disciplinah.

Se je v ekipi Team to aMaze med premorom kaj posebnega spremenilo?
Ekipe, ki zmaguje, naj se ne spreminja. To je moje mnenje. Splošni sistem dela je torej isti.

K ekipi sta pristopila serviser Dušan Kapš in trener Livio Magoni.
Tako je. Kapš je izkušen serviser, Magoni pa je zraven zato, da za pripravo vnese nekaj novih idej, ko jih meni zmanjka. Pomaga mi pri organizaciji treningov in me s tem razbremeni. Ima funkcijo drugega trenerja.
Lani sta smučarski karavani pri dekletih kraljevali Lindsay Vonn in Maria Riesch. Kaj je tisto kar Tina ima, pa omenjeni dve tekmovalki recimo nimata?
Tina je genialna smučarka in upam si trditi, da je, vsaj kar zadeva smučarsko znanje, boljša od Vonnove in Rieschove. Sta pa bili omenjeni tekmovalki lani bolj konstantni, tekom kariere sta imeli manj padcev v formi ter prejšnja leta več trenirali. Osebno sem držal pesti za Mario Riesch, ker se mi zdi bolj vsestranska.

Ste zadovoljni s trenutnim delovanjem Smučarske zveze pod vodstvom Tomaža Lovšeta?
Določene zadeve bomo rešili še sproti, ampak na splošno moram reči, da sem zadovoljen. Gospod Lovše je prisluhnil našim željam, omogočil boljše pogoje za delo. Kot sem že večkrat povedal-naša ekipa ne zahteva Lune, temveč neke normalne pogoje. Primer: za trening je potrebno doplačati uporabo helikopterja, recimo okoli 800 do 1000 evrov, in jaz ta sredstva za vrhunsko pripravo enostavno moram imeti na razpolago. Že spomladi, ko sem se prvič slišal s predsednikom, sem imel dober občutek. Jaz zaupam njemu in obratno. Pokazal je rezultate, ne pa le besede, kot je bila to navada v prejšnjem mandatu.

Si upate naglas reči, da je cilj Tine in njene ekipe pred začetkom sezone osvojitev velikega kristalnega globusa?
S pretiranimi napovedmi ne bi rad delal pritiska na Tino in celotno ekipo, je pa jasno, da si želimo biti še boljši kot lani. Ciljamo torej na prva tri mesta v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.