Anelka: Tega nisem mogel sprejeti

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Napadalec Wes Bromwicha Nicolas Anelka se je odločil, da prekine pogodbo z angleškim prvoligašem.
Oglej si celoten članek

Francoski nogometni napadalec Nicolas Anelka, ki je zadnje tedne pritegnil veliko pozornosti zaradi antisemitskega pozdrava, takoimenovanega quenelle, s katerim je konec decembra proslavil zadetek na tekmi angleške premier league, je sporočil, da je z angleškim klubom West Bromwich Albionom prekinil pogodbo.

Anelka, ki bo v petek dopolnil 35 let, je sam prekinil pogodbo z angleškim prvoligašem: "Po pogajanjih med mano in klubom sem dobil predloge, kako se lahko vrnem pod določenimi pogoji. Tega ne morem sprejeti. Odločil sem se osvoboditi in prekiniti pogodbo z West Bromwich Albionom," je prek družabnega omrežja Twitter sporočil Anelka, ki ga je pogodba na WBA vezala le še do konca sezone.

Anelka je zadetek proslavil z antisemitskim pozdravom quenelle, ki v Franciji velja za prikrit nacistični pozdrav (z eno roko iztegnjeno navzdol in drugo, ki je prekrižana prek prsnega koša). Nekdanji francoski reprezentant se je za dejanje opravičil, a se visoki kazni v višini 97.468 evrov ter petih tekem neigranja ni izognil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.