Angleška zveza začela pogovore s Hodgsonom

Foto: EPA
Foto: EPA
Angleška nogometna zveza (FA) je v nedeljo zvečer sporočila, da so se o morebitnem prevzemu vodenja angleške reprezentance pogovarjali s trenerjem West Bromwicha Royjem Hodgsonom. FA vse od nenadnega odhoda Fabia Capella išče naslednika italijanskega trenerja, ki bi ekipo vodil na bližnjem Euru 2012.
Oglej si celoten članek

"West Bromwich Albion nam je danes dovolil FA, da se pogovori z Royjem Hodgsonom glede mesta angleškega selektorja," so sporočili s krovne angleške nogometne organizacije, potem ko je vse od odhoda Fabia Capella kazalo, da je Tottenhamov trener Harry Redknapp praktično edini kandidat za prevzem reprezentance.

"Hvaležen sem Jeremyju (Peaceu, predsedniku WBA, op. a.) in vsem pri West Bromwich Albionu za njihovo sodelovanje, in ker so nam dovolili kontaktirati Royja, s katerim sem nato tudi govoril," je pristavil predsednik FA David Bernstein. "Roy je edini trener, h kateremu smo pristopili in ostajamo na poti k temu, da najamemo novega selektorja v časovnem okviru, ki smo si ga zadali kmalu po odhodu Fabia Capella. Sledijo novi pogovori z Royjem in mojimi kolegi."

Dober mesec pred začetkom evropskega prvenstva na Poljskem in v Ukrajini je angleška reprezentanca še naprej brez stalnega selektorja. Trener mlade reprezentance Stuart Pearce, pred odhodom Capella njegov pomočnik v A-reprezentanci, je zaenkrat zgolj začasna rešitev, naslednja prijateljska tekma Angležev pa bo na sporedu 26. majaOslu. Pred prvo tekmo Eura 2012 proti Franciji v Donecku se bo Anglija pomerila še z reprezentanco Belgije (2. junija).

Hodgson je v karieri že vodil reprezentance Švice, Združenih arabskih emiratov in Finske, kot klubski trener pa ima bogate mednarodne izkušnje, saj je med drugim pred prihodom k West Bromwich Albionu vodil Liverpool, Fulham, Blackburn RoversUdinese, Inter, Grasshopper, Copenhagen in Malmö.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.