Anglež planil na Struno in zašel v težave

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Angleški selektor in vratar sta okrcala Jesseja Lingarda, ki je v zaključku tekme v Stožicah priskočil na pomoč Marcusu Rashfordu.
Oglej si celoten članek

V poslednjih minutah kvalifikacijskega obračuna za nastop na SP 2018 med Slovenijo in Anglijo so se na stožiški zelenici vnele strasti.

Začelo se je z grobim prekrškom nad Josipom Iličićem, za katerega je bil Gary Cahill kaznovan z rumenim kartonom. Na igrišču je prišlo do prerivanja in slovenski reprezentat Aljaž Struna je Marcusa Rashforda zgrabil za vrat.

Jesse Lingard je želel priskočiti na pomoč reprezentančnemu in klubskemu kolegu, vendar so mu to preprečili soigralci. Glavnemu sodniku Danizu Ayetkinu, ki je tako Struni kot Lingardu pokazal rumeni karton, je napetost uspelo umiriti.

Southgate: Tega si ne sme privoščiti

Lingard je z nespametno reakcijo razočaral selektorja Garetha Southgata, ki ga je po tekmi opomnil, da v takšnih trenutkih ni prostora za nepremišljena dejanja.

''Povedali so mi, da je reagiral zato, ker je nekdo dvignil roko nad Marcusa. To je nekaj, česar si ne sme privoščiti,'' je povedal naslednik Sama Allardyca, ki po treh odigranih krogih kvalifikacijskega turnirja ostaja na prvem mestu skupine F.

''Obstaja nevarnost, da dobiš rdeči karton. Na tekmi, kjer sodniške odločitve niso najbolj dosledne, je nevarnost še toliko večja,'' je dodal selektor.

Podobnega mnenja je bil tudi vratar Joe Hart, ki je Lingarda odvrnil od povračilnih ukrepov. ''Ni mi mar, kaj ga je razburilo. Ne moreš tako izgubiti glave. Na srečo je ni in zato ga nismo izgubili. To je zelo pomembno,'' je dejal angleški reprezentančni vratar.

Nogometaša rdečih vragov sta zelo dobra prijatelja, kljub opozorilom selektorja in vratarja pa je Lingard na družabnih omrežjih namignil, da tudi v prihodnje ne bo okleval, če bo Rashford potreboval njegovo pomoč.

PREBERITE ŠE:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:57 13. Oktober 2016.

    Klasično obnašanje musliča.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.