Angleži brez Barryja, menja ga Jagielka

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V ponedeljek je postalo jasno, da Gareth Barry ne bo nared za prihajajoče evropsko prvenstvo v nogometu, potem ko si je vezist Manchestra Cityja na prijateljski tekmi Anglije proti Norveški natrgal mišico. Selektor Roy Hodgson je namesto Barryja v reprezentanco vpoklical Evertonovega branilca Phila Jagielko.
Oglej si celoten članek

Gareth Barry je bil eden najstandardnejših članov šampionske ekipe Manchestra Cityja, ki je v letošnji sezoni Premier League prvič po 44 letih osvojila naslov angleškega prvaka. Po ponedeljkovem slikanju je postalo jasno, da bo 31-letni Barry, ki je za Anglijo odigral 53 tekem, ostal brez nastopa na Euru 2012. Nekdanji kapetan Astona Ville se je poškodoval na sobotni tekmi z Norveško v Oslu.

"Zelo sem razočaran, ker sem ostal brez Garetha, ne le zaradi tega, ker je bil član moje prve ekipe 23 nogometašev, ampak tudi, ker je v zadnjih letih redno nastopal za angleško izbrano vrsto," je za uradno spletno stran angleške nogometne zveze (www.thefa.com) dejal selektor Roy Hodgson, ki je z Angleži na svoji premieri v norveški prestolnici slavil z 1:0.

"Vem, kako zelo si je želel biti del turnirja, ampak prepričan sem, da tudi po Euru še ni rekel zadnje za Anglijo. Želim mu hitro okrevanje," je še pristavil Hodgson. Nekdanji trener West Bromwich Albiona je kot menjavo za Barryja vpoklical 29-letnega Evertonovega branilca Phila Jagielko, ki je v enajstih nastopih za Anglijo igral zgolj na svojem naravnem položaju.

To pomeni, da Hodgson na sredini igrišča vidi univerzalca Phila Jonesa (Manchester United), ki je sicer prijavljen kot branilec, a lahko igra na več različnih položajih, tudi v zvezni vrsti. Vpoklic Jagielke je tudi pogasil upe Jordana Hendersona (Liverpool), ki je bil poleg Jagielke na Hodgsonovem seznamu rezerv za Euro.

Hodgsonovi izbranci se bodo v torek zbrali v reprezentančnem hotelu na severu Londona, kjer bodo nadaljevali priprave na prvenstvo in zadnjo prijateljsko tekmo z Belgijo na Wembleyju (sreda). Vseh 16 udeleženk evropskega prvenstva mora svoje končne ekipe za turnir prijaviti do torka ob 11. uri po srednjeevropskem času.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.