''Angleži pred gol parkirali tri avtobuse''

Foto: EPA
Foto: EPA
Angleži so na prvi tekmi letošnjega evropskega prvenstva proti Franciji iztržili točko. Otočane je v vodstvo v 30. minuti popeljal Lescott, manj kot deset minut kasneje pa je izenačil Nasri, ki je po zadetku postregel še z zanimivo gesto. Obračun pa je močno razočaral Nemca Michaela Ballacka.
Oglej si celoten članek

Samir Nasri je pojasnil svoj odziv po zadetem golu, ko si je s kazalcem prekril usta, kot bi želel nekoga utišati. In želel si je prav to. Gesta je bila namenjena vsem kritikom v francoskih medijih, na udaru katerih se je Nasri znašel pred začetkom prvenstva. Francoski L'Equipe je nogometaša Manchester Cityja kritiziral po domnevno slabih predstavah na pripravljalnih tekmah Francije proti Islandiji, Srbiji in Estoniji. Po zadetku, ki ga je zabil mimo angleškega vratarja Joeja Harta, pa je Francoz izkoristili priložnost in s kazalcem čez usta novinarski loži sporočil, naj ostanejo tiho.

"Izrazil sem svoje frustracije," je za francoski tv program TF1 povedal Nasri. "Sestrelili so me, ker sem samo upošteval navodila trenerja. Sicer ne bi smel tako reagirati. Kadar tvoja družina vsak dan prebira članke, katerih žrtev si ti, je zelo utrujajoče," je dodal 24-letnik. Na njegovo potezo pa se francoska nogometna zveza ni odzvala negativno. "Bila je gesta, ampak ne gre za nič resnega. Ocenjevati ga moram po športnih dosežkih in Uefa ga je imenovala za igralca srečanja. Zadel je gol in igralci na zadetek velikokrat reagirajo. Morda je imel v spominu slab članek. On je zmagovalec," je za RTL povedal predsednik Noel Le Graet.

Ballack in Lalas na nasprotnih bregovih

Svoj pogled na obračun med Francijo in Anglijo sta podala tudi nemška legenda Michael Ballack in Alexi Lalas, znan kot prvi Američan, ki je nastopil v italijanski Serie A. Medtem ko je bil slednji nad predstavo Anglije navdušen, pa Ballack takšnega mnenja nikakor ni mogel deliti. Pogovor v sklopu oddaje na ESPN je potekal nekako takole:

Lalas: "Anglija? Anglija ... (aplavz) Absolutno, Michael! To je bila
ekipna predstava, točno so vedeli, kaj si želijo storiti, šli so na
igrišče in to tudi dosegli ter prišli do velike, velike točke. To je
Anglija in to je OK."

Ballack: "Res sem bil razočaran nad tekmo. Saj imaš prav ... Anglija
si je želela točko in jo dobila, ampak ali je to način, na katerega se
bo igral nogomet v prihodnosti? Nisem prepričan."

Lalas: "To prepustimo Nemcem, ne moremo biti vsi Nemci!"

Ballack: "To nima zveze z Nemci. Menim, da če parkiraš tri avtobuse
pred gol, to zame ni nogomet. Večino časa so čakali v zadnji vrsti z
desetimi igralci, proti takšni ekipi bi si katerokoli moštvo
ustvarilo priložnosti."

Lalas: "Jaz mislim, da je v tem tudi nekaj lepote."

Ballack: "Jaz nisem navdušen."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:27 12. Junij 2012.

    S kazalcem čez usta, ne palcem

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.