Angleži trenirali, Parker bo pripravljen

Foto: EPA Hodgson Anglija trening priprave Euro 2012 Etihad Manchester Foto: EPA Hodgson Neville Green Anglija trening priprave Euro 2012 Etihad Manchester Foto: EPA Hodgson Gerrard Barry Young Milner Anglija trening priprave Euro 2012 Etihad Man Foto: EPA Hodgson Neville Johnson Anglija trening priprave Euro 2012 Etihad Manchester Foto: EPA Hodgson Anglija trening priprave Euro 2012 Etihad Manchester Foto: EPA Hodgson Anglija trening priprave Euro 2012 Etihad Manchester Foto: EPA Oxlade-Chamberlain Parker Anglija trening priprave Euro 2012 Etihad Manchester Foto: EPA Hart Anglija trening priprave Euro 2012 Etihad Manchester Foto: EPA Carroll Anglija trening priprave Euro 2012 Etihad Manchester Foto: EPA Gerrard Anglija trening priprave Euro 2012 Etihad Manchester Foto: EPA Barry Carroll Lescott Henderson Anglija trening priprave Euro 2012 Etihad Manche Foto: EPA Hodgson Anglija trening priprave Euro 2012 Etihad Manchester Foto: EPA Hodgson Anglija trening priprave Euro 2012 Etihad Manchester Foto: EPA Hodgson Anglija trening priprave Euro 2012 Etihad Manchester Foto: EPA Hodgson Anglija trening priprave Euro 2012 Etihad Manchester Foto: EPA Hodgson Anglija trening priprave Euro 2012 Etihad Manchester Foto: EPA Hodgson Anglija trening priprave Euro 2012 Etihad Manchester Foto: EPA Neville Anglija trening priprave Euro 2012 Etihad Manchester Foto: EPA Hodgson Anglija trening priprave Euro 2012 Etihad Manchester Foto: EPA Hodgson Anglija trening priprave Euro 2012 Etihad Manchester Foto: EPA Hodgson Anglija trening priprave Euro 2012 Etihad Manchester
Angleški selektor Roy Hodgson se je v četrtek prvič predstavil na delu v svoji novi funkciji, potem ko je s svojimi novimi varovanci opravil trening na stadionu Etihad v Manchestru. Angleži se pripravljajo na prijateljsko tekmo z Norveško.
Oglej si celoten članek

Glen Johnson in Danny Welbeck sta Royu Hodgsonu pokvarila prvi odprti trening v vlogi angleškega selektorja, saj sta branilec Liverpoola in napadalec Manchester Uniteda zaradi manjših poškodb vprašljiva za sobotno tekmo proti Norveški. Johnson je s treninga na stadionu Etihad v Manchestru odšepal z vnetim prstom, Welbeck pa je treniral na samem in dolgo pred ostalimi soigralci odšel v slačilnico.

Welbeck je zaradi težav z gležnjem izpustil že sredin trening, medtem ko je načeti vezist Scott Parker treniral brez težav. Vezist Tottenhama in nazadnje tudi kapetan Anglije je zaradi poškodbe ahilove tetive kljub vsemu še vedno vprašljiv za nastop na evropskem prvenstvu. Welbeck ni igral, vse odkar se je 30. aprila poškodoval na mestnem obračunu s Cityjem.

Pred premierno tekmo Hodgsona kot selektorja Anglije bi lahko svoj debi na mestu poškodovanega Johnsona dočakal njegov klubski soigralec Martin Kelly, ki ga je novi selektor vpoklical kot njegovo menjavo. Do torka se mora Hodgson tudi odločiti, če bo na Euro vzel Parkerja, ki je odigral le eno od zadnjih štirih tekem v Premier League.

Lampard: "Samozavest Chelseaja lahko pomaga"

V primeru njegove odsotnosti bi ga zamenjala Jordan Henderson (Liverpool) ali Adam Johnson (Manchester City), ki sta v moštvu le kot rezervi. Zadnji rok za prijavo ekip je Evropska nogometna zveza (Uefa) postavila 29. maj, Angleži pa so se pred letom za Oslo pripravljali brez Chelseajevih evropskih prvakov Johna Terryja, Franka Lamparda in Ashleya Cola.

"Dobro je za fante Chelseaja, ker bomo v reprezentanco naslednji teden prišli polni samozavesti," je prepričan Lampard. "Anglija ima močno ekipo in pridružili se ji bomo s še večjim veseljem. Če lahko prinesemo kaj igre, duha in odločnosti – kar koli nam je že pomagalo osvojiti Ligo prvakov –, potem bo to, upajmo, Angliji to poletje pomagalo."

Hodgson je na treningu v osrčje obrambe postavil nekdanja soigralca pri Evertonu Phila Jagielko in Joleona Lescotta (Manchester City), Phil Jones pa je igral na mestu bočnega branilca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.