Angleži zadovoljni že s točko

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Anglija in Francija sta se v derbiju skupine D razšli brez zmagovalca (1:1). Medtem ko so Otočani zelo zadovoljni z doseženim, je lahko galskim petelinom žal za zapravljene priložnosti.
Oglej si celoten članek

Oslabljeni Angleži so na letošnje evropsko prvenstvo prišli v senci ostalih velikih reprezentanc, ki so glasno napovedale naskok na evropski vrh. Po prvi tekmi na prvenstvu pa so varovanci Roya Hodgsona lahko še kako zadovoljni z izkupičkom. Proti Franciji so do točke prišli z enim samim udarcem v okvir vrat in tako ostali v igri za napredovanje.

"Zadovoljni smo s točko. Mladi igralci so odigrali zelo dobro. Oxlade-Chamberlain je dokazal, da je povsem kos temu nivoju, ob igranju z izkušenimi igralci pa mu bo še lažje," je svoje soigralce pohvalil kapetan Steven Gerrard, ki je tudi prispeval podajo za zadetek Joleona Lescotta. "Jasno je, da so Francozi eni od favoritov v skupini, prav tako ne moremo zanikati, da je bilo to najtežje srečanje. Nihče me ni razočaral, v nadaljevanju prvenstva pa se še lahko izboljšamo. Odigrali smo zelo dobro moštveno tekmo," je bil zadovoljen tudi selektor Hodgson.

Na drugi strani tudi njegov stanovski kolega Laurent Blanc ni obžaloval številnih zamujenih priložnosti, čeprav je od 15 strelov za hrbtom Joea Harta končala le ena žoga: "Šele ko smo prejeli zadetek, smo začeli igrati. Angleži so nam povzročali veliko težav, v drugem polčasu bi morali zabiti drugi gol, čeprav smo imeli manj priložnosti. Na koncu pa je neodločen izid najbolj pravičen."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.