Angleži živčni in utrujeni

Foto: Žurnal24 Rooney napoveduje zmago. (Foto: EPA)
Mediji, predvsem angleški, slavijo zmago svoje izbrane vrste, a njihove kritične osti zadevajo dejstvo, da zmaga treh levov ni bila izražena z višjo razliko.
Oglej si celoten članek
Angleški Times piše, da je Jermain Defoe angleško reprezentanco popeljal v nadaljevanje svetovnega nogometnega prvenstva in ji povrnil življenje. Defoejev gol v prvem polčasu je bil dovolj za zmago angleške reprezentance, ki je kljub izboljšani igri imela nekaj živčnih trenutkov, ko se je slovenska reprezentanca trudila za izenačenje. Po nemirnem začetku je Anglija prikazala najboljšo igro do zdaj na svetovnem prvenstvu, še piše Times.


Guardian
piše, da Anglija napreduje v osmino finala svetovnega prvenstva, potem ko je Defoe potopil slovensko nogometno reprezentanco. Nezmožnost angleške reprezentance, da bi povečala vodstvo proti Sloveniji, je povzročila veliko živčnosti na njihovi strani in vloge bi se lahko hitro zamenjale.

Naj bo nogometno rajanje z Gospodarskega razstavišča tudi v vaši dnevni sobi. Nič lažjega kot to! Oglejte si video in galerijo z nekajtisočglavo množico, ogreto na nogometno temperaturo, ki je spremljala obračun Anglije in Slovenije.
Sun ocenjuje, da so si Angleži z zanesljivim nastopom proti Sloveniji zagotovili nastop med 16 najboljšimi ekipami na svetovnem nogometnem prvenstvu. Angleška reprezentanca zaradi utrujenosti ni zmogla še dodatno dvigniti ritma igre, zato si je oddahnila, ko je sodnik zapiskal konec tekme.


Daily Mirror
piše, da je Defoe upravičil svoje mesto v angleški reprezentanci in Anglijo popeljal med 16 najboljših ekip na tem svetovnem prvenstvu. Anglija je imela priložnosti, da na tekmi proti Sloveniji zmaga z več goli prednosti, vendar tega ni izkoristila. Daily Mirror še ocenjuje, da so bili na stadionu v Port Elizabethu večinoma angleški navijači, kljub temu pa stadion ni bil poln.

Ameriški New York Times piše, da so angleški nogometaši na tekmi igrali samozavestneje kot slovenski, ki so izpadli iz nadaljnjega tekmovanja. Slovenija je sicer imela nekaj dobrih možnosti, vendar pa ji ni uspelo doseči gola, ki bi jih peljal naprej. New York Times ocenjuje, da tako Slovenija kot tudi Anglija nista pokazali vsega, česar sta zmožni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.