Antonius prekinil Dwanovo nadvlado

Foto: Žurnal24 Patrik Antonius je le uspel premagati Toma Dwana. (Foto: cardplayer.com)
Potem, ko je bil Tom Dwan od njega boljši v kar 11 od njunih zadnjih 12 spopadov, je Patrik Antonius tokrat le prišel na svoj račun in v boju z Američanom, po dolgem času ponovno zabeležil novo zmago.
Oglej si celoten članek

Po kar 46 dneh počitka, sta se glavna akterja milijonskega izziva (ti. "durrrr" challenge) včeraj ponovno udarila, v nekaj več kot 8,5 ur trajajočem dvoboju, pa jo je tokrat bolje odnesel Patrik Antonius, ki je svoj zaostanek za Tomom Dwanom zmanjšal za 60.696$, kljub temu, pa "durrrr-ova" prednost še vedno znaša varnih 1.847.105$.

Tokrat, sta po dolgem času, fanta ponovno zabeležila nekoliko daljši obračun, saj je sinočnji trajal več kot 8 ur in pol, v tem času pa sta odigrala kar 2.677 iger Pot Limit Omahe. Glede na to, da se njun milijonski izziv počasi približuje koncu, niti ni bilo presenetljivo, da so bile včerajšnje igre spet nekoliko večje in dražje, tudi oba igralca pa sta bila pripravljena tvegati nekoliko več, saj se Finec gotovo zaveda, da ga sedaj, pred porazom lahko reši le še pravi pravcati čudež.

Tako smo bili včeraj priča kar 4 igram, ki so presegle znamko 200.000$, največjo med njimi, težko kar 273.392$ (9. največja igra izziva), pa je dobil Dwan. Ta igra, pa bi utegnila biti še veliko večja, saj je imel Finec v tistem trenutku na mizi več kot pol milijona dolarjev, a je tokrat razočaral Dwan, ki je imel na mizi pravzaprav le slabih 150.000$.

Igro je pred flopom, z višanjem na 1.200$, odprl Dwan, vendar je Patrik hitro sam posegel po žetonih in letvico dvignil na 3.600$, kar pa ni predstavljalo ovire za Američana, ki je stavo hitro izenačil. Na flopu je Antonius v igro spravil novih 6.000$, Dwan je povišal na 19.200$, kar pa ni prestrašilo Finca, ki je še enkrat več višal in sicer na kar 64.800$. Tom se ni obotavljal in je v igro spravil vse preostale žetone, tudi Patrik je sledil njegovemu zgledu in nato pokazal , medtem ko je Američan obrnil . , ki je padel na turnu, je skorajda že zapečatil Finčevo usodo, saj je slednji lahko zmagal le še v primeru, da na riverju pade edina preostala kraljica, a te žal ni bilo in tako je zmaga pripadla Tomu Dwanu.

Kljub temu, da je izgubil največjo igro večera, pa je Finec vseeno dobil drugo največjo igro in tako preprečil, da bi mu Dwan še bolj pobegnil v skupnem seštevku. V tej igri je večino denarja romalo v pot še pred samim flopom, ko je Dwan z višal na kar 97.200$, Antonius pa je z njegovo stavo izenačil. Ves preostali denar, ki sta ga še imela na mizi, sta spravila v igro na flopu , saj je Finec ujel 2 para, Američan pa vlečko lestvice. A če je v največji igri dneva, turn Američanu podaril full house, ga je tokrat podarila Fincu, ki je tako na koncu v žep pobasal izkupiček v višini kar 248.798$.

Predvsem po zaslugi zmag v nekaterih manjših igrah, je Finec tokrat zabeležil novo zmago, ki pa ga po odigranih 72% izziva, vseeno pušča v sila neprijetni situaciji. Seveda je Patrik v preteklosti že znal zabeležiti cele serije odličnih iger, ki so mu prinesle več deset ali celo sto tisoč dolarjev, vendar utegne
biti 14.020 iger, kolikor jih ostaja do konca njunega dvoboja, glede na predstave, ki jih trenutno prikazuje Tom Dwan, vseeno premalo, da bi Finec na koncu dobil ta njun izziv.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.