Aretirali 4100 ljudi, zasegli 12 milijonov

Foto: EPA
Foto: EPA
Policisti v številnih državah so bili med evropskim prvenstvom zelo aktivni zaradi ilegalnih stavnic.
Oglej si celoten članek

Interpol je danes potrdil, da so policije v različnih azijskih državah zaradi organizacije ilegalnih nogometnih stav v povezavi z letošnjim evropskim prvenstvom v Franciji priprle več kot 4100 ljudi. Ob aretacijah je policija zasegla tudi več kot 12 milijonov evrov.

Policija je v prvem sklopu preiskav na Kitajskem, v Maleziji, Singapurju in Vietnamu izvedla več kot 4000 racij, a preiskovale so tudi policije v Franciji, Grčiji in Italiji.

Drugi sklop racij je bil usmerjen v Kambodžo, Korejo, na Filipine, Tajsko in vnovič v Vietnam, kjer so razkrivali mednarodne ilegalne povezave in odgovorne, ki so stave organizirali. Na poročilo o preiskavi mobilnih telefonov in računalnikov policije še čakajo.

"Ilegalne stavnice organiziranemu kriminalu zagotavljajo izjemne dobičke, ki so pogosto povezani s trgovino z belim blagom, korupcijo in pranjem denarja," je ob tem povedal vodja Interpolovega oddelka za boj proti korupciji in finančnemu kriminalu Jim Anderson.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.