Argentinci ostali brez selektorja

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Po blamaži na prvenstvu Copa America, ki so jo Argentinci gostili pred svojimi navijači in to z najmočnejšo zasedbo, je moral s trenerskega stolčka odstopiti Sergio Batista. Njegov naslednik še ni znan.
Oglej si celoten članek

Argentina je imela pred 43. Copo Americo, prvenstvom najboljših južnoameriških reprezentanc v nogometu, najvišje cilje.

Gavči so pred domačimi navijači želeli po 18 letih naslov spet pripeljati v domovino. Prvaki so bili 14-krat, z novim naslovom pa bi postali najuspešnejša reprezentanca v zgodovini Cope Americe. V četrtfinalu so morali v najmočnejši zasedbi, z zvezdnikom Barcelone Lionelom Messijem na čelu, priznati premoč kasnejšim zmagovalcem Urugvajcem, ki so se tako veselili rekordnega 15. naslova.

Izpad v četrtfinalu je bil tako boleč, da je moral s selektorskega mesta sestopiti opevani Sergio Batista, ki je okoli sebe uspel zbrati vse najboljše nogometaše, ki jih Argentina premore. Predstavnik argentinske nogometne zveze za stike z javnostmi Ernesto Cherquis Bialo je na novinarski konferenci potrdil, da so se odločili prekiniti pogodbo z Batisto. "Batista ni imel nič proti. Sam je predlagal, da zveza odloči o njegovi usodi," je dejal Bialo in dodal, da je prijateljsko srečanje proti Romuniji v Bukarešti, načrtovano za 10. avgust, odpovedano.

Batista za zdaj ne bo nasledil nihče. Na klopi državne reprezentance je zdržal le eno leto, nasledil pa je Diega Armanda Maradono, ki po neuspehu na SP in prav tako izpadu v četrtfinalu ni želel podaljšati pogodbe. Batista z vzdevkom Checho bi moral Argentino voditi vsaj do konca kvalifikacij za SP leta 2014, ki ga bo gostila Brazilija.

Argentinska zveza z imenovanjem novega selektorja ne bo hitela, mediji, ki so bili ogorčeni nad mizernimi predstavami zvezdnikov na Copi Americi, pa kot glavnega favorita za prevzem vročega stolčka omenjajo Alejandra Sabello, ki ima na svojem računu osvojitev pokala Libertadores (2009), leta 1998 pa je bil na SP pomočnik selektorja Daniela Passarelle.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.