Argentinci razžalostili celotno Hrvaško

Foto: EPA Davisov pokal, finale, Argentina, Hrvaška Foto: EPA Davisov pokal, finale, Argentina, Hrvaška Foto: EPA Davisov pokal, finale, Argentina, Hrvaška Foto: EPA Davisov pokal, finale, Argentina, Hrvaška Foto: EPA Davisov pokal, finale, Argentina, Hrvaška Foto: EPA Davisov pokal, finale, Argentina, Hrvaška Foto: EPA Davisov pokal, finale, Argentina, Hrvaška Foto: EPA Davisov pokal, finale, Argentina, Hrvaška Foto: EPA Davisov pokal, finale, Argentina, Hrvaška
Argentina se je prvič vpisala med zmagovalve najprestižnejšega ekipnega teniškega tekmovanja.
Oglej si celoten članek

Hrvaška je v finalu Davisovega pokala vodila z 2:1 v zmagah, Marin Čilić pa je nato proti Juanu Martínu del Potro povedel tudi z 2:0 v nizih. A nato je pred 15.000 gledalci v Zagrebu sledil velik preobrat. Del Potro je dobil naslednje tri nize in po štirih urah in 57 minutah odločil dvoboj v svojo korist. Argentinci so izenačili na 2:2 v zmagah.

Sledil je še odločilni obračun med Ivom Karlovićem in Federicom Delbonisom, Hrvat pa je povsem podlegel pritisku. Argentinec je slavil s 6:3, 6:4 in 6:2, po zadnji točki pa obležal na tleh in zajokal v objemu svojih kolegov. Na tribunah so slavili številni Argentinci, med najbolj prešernimi pa je bil tudi legendarni nogometni zvezdnik Diego Armando Maradona, ki je argentinske tenisače v Davisovem pokalu spremljal po celem svetu.

Gavči so tokrat v svojem petem finalu prvič prišli do naslova. Postali so 15. država z naslovom v Davisovem pokalu v 116-letni zgodovini tekmovanja.

V zadnjih letih slavijo gostje

Del Potro je Argentini priboril prvo točko že v petek, ko je Karlovića odpravil v štirih nizih, pred tem pa sta za prvi "triler" finala poskrbela Čilič in Delbonis, dvoboj pa je po petih nizih dobil Hrvat. Čilič je nato v soboto v dvojicah združil moči z Ivanom Dodigom ter v dvoboju z Del Potrom in Leonardom Mayerjem Hrvaški priigral vodstvo.

Argentina je bila v finalu Davisovega pokala že v letih 1981, 2006, 2008 in 2011, a vselej ostala brez zmage. Hrvaška si je doslej edino zmago priigrala leta 2005, ko je v sklepnem obračunu premagala Slovaško.

Sicer pa je zanimivo, da so v zadnjih letih v finalu izrazito uspešnejše gostujoče reprezentance. Pred Argentinci je to v preteklih treh letih uspelo Čehom v Srbiji, Švicarjem za prvo slavje v Franciji ter Veliki Britaniji v Belgiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.