Argentinci še vedno nepremagani

Foto: Žurnal24 Juan Roman Riqeulme zadel dvakrat za zmago Argentine
Nogometaši igrajo tretje kolo južnoameriških kvalifikacij za uvrstitev na SP 2010. Argentina je po treh zmagah z devetimi točkami v prepričljivem vodstvu.
Oglej si celoten članek

V noči na nedeljo so Argentinci s 3:0 premagali Bolivijo in se spet premaknili v smeri prvenstva, ki ga bo leta 2010 gostila Južnoafriška republika. Do nove zmage jih je popeljal Juan Roman Riquelme, ki pri španskem Villarealu greje rezervno klop. Devetindvajsetletni nogometaš, ki mu dres krasi desetica, kot nekoč slovitemu Maradoni, je bil pred 65.000 gledalci za gavče uspešen v 56. in 73. minuti. V prvem polčasu je v 40. minuti za vodstvo gostiteljev poskrbel 19-letni Sergio Aguero. "Upam, da bomo tudi v prihodnje kljub mojim slabim predstavam zmagovali," je ironično po zmagi dejal Riquelme in se na najlepši možni način poklonil tistim kritikom, ki so mu v zadnjem času očitali prepočasno igro. "To je bila gala predstava Riquelmeja" je zapisal časnik La Nacion.

 

kvalif. za SP, 3. kolo

Kolumbija : Venezuela 1:0
Argentina :  Bolivija 3:0
Paragvaj : Ekvador 5:1

Paragvaj je s 5:1 premagal Ekvador, ki je še edini brez točk, in tako zadržal drugo mesto na lestvici, Kolumbija je po sinočnji zmagi z 1:0 nad Venezuelo na tretjem mestu. V nedeljo bosta ob 20. uri zaigrala Urugvaj in Čile, ob 22.10 pa še Peru ter Brazilija. Na prvenstvo v Južnoafriško republiko iz južnoameriških kvalifikacij potujejo najboljša štiri moštva, trenutno so to Argentina, Paragvaj, Kolumbija in Brazilija, petouvrščeno se seli v dodatne kvalifikacije proti četrtuvrščeni ekipi iz kvalifikacij severne/srednje Amerike in Karibskega otočja.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.