Armenci v gosteh razbili Dance

Foto: EPA
Foto: EPA
Na sporedu so bile tri tekme kvalifikacij za SP 2014 v Braziliji. Največji šok so gledalci videli v Koebenhavnu, kjer je Danska klonila kar s 4:0 proti Armeniji.
Oglej si celoten članek

Na stadionu Parken v Koebenhavnu je Armenija presenetljivo gladko premagala Dansko (4:0). S tem porazom so se Danci najbrž dokončno poslovili od ambicij za preboj na svetovno prvenstvo v Braziliji. Da bi bilo vse skupaj še bolj boleče, so Armenci prejšnji petek doma klonili proti skromni Malti (0:1).

Domačine je v neugoden položaj že v prvi minuti spravil Yura Movsisyan, napadalec moskovskega Spartaka je v drugem polčasu zadel še enkrat. Zadnji žebelj v vikinško krsto je zabil golgeter Šahtarja iz Donecka, Henrikh Mkhitaryan.

Zlatan z enajstmetrovko rešil blede Švede

Foto: EPA Zlatan Ibrahimović Švedska Švedi so težje od pričakovanj ugnali reprezentanco Ferskih otokov. Junak dvoboja je bil Zlatan Ibrahimović, ki je v prvem polčasu zabil iz igre, v končnici pa je iz enajstmetrovke potrdil tri točke za domače. Že pred tem so Švedi ostali brez izključenega Andreasa Granqvista.

Belorusija in Finska sta se v Minsku razšli z neodločenim izidom, ki pa ni pretirano premešal kart v skupini I, kjer se za prvi dve poziciji borita Španija in Francija. Domačini so si remi zagotovili ob koncu, zadetek Teemuja Pukkija je izničil Dimitrij Verhovcov.

Kvalifikacije za SP 2014, 6. kolo:

Skupina B

Danska : Armenija 0:4 (0:2)
Movsisyan (1, 59), Ozbiliz (19), Mkhitaryan (82)

 

 

 

 

 

 

 Skupina C

Švedska : Ferski otoki 2:0 (1:0)
Ibrahimović (35, 82/11m)
RK: Granqvist (79/Švedska)

 

 

 

 

 

 

 Skupina I

Belorusija : Finska 1:1 (0:1)
Verhovcov (85); Pukki (24)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.