Armstrong na kolajno čakal šest let

Foto: EPA
Foto: EPA
Kanadčan Dylan Armstrong bo šest let po olimpijskih igrah v Pekingu dobil bronasto kolajno za tretje mesto v suvanju krogle.
Oglej si celoten članek

Mednarodna atletska zveza (IAAF) je zaradi dopinških prekrškov doživljenjsko suspendirala Belorusa Andreja Mihneviča, je objavil Mednarodni olimpijski komite.

Na OI v Pekingu je Mihnevič za vsega en centimeter prehitel Armstronga, pozneje pa se je izkazalo, da je Belorus do kolajne prišel s pomočjo nedovoljenih sredstev. Ker je bil to zanj že drugi dopinški prekršek v karieri, pozitiven je bil tudi po svetovnem prvenstvu v Helsinkih leta 2005, mu je IAAF izrekel dosmrtno prepoved nastopanja.

"Navdušen sem, ker bom dobil medaljo z OI 2008, za katero sem res garal. Osvojiti olimpijsko odličje so bile moje sanje iz otroštva," je dejal 33-letni Kanadčan, ki ima v svoji zbirki tudi po eno srebrno in bronasto kolajno s SP.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.