Armstrong ostal brez pokroviteljev in odstopil

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdanji ameriški kolesar Lance Armstrong je z dneva v dan v večjih težavah. Danes mu je dolgoletni pokrovitelj, podjetje Nike, sporočil, da z njim prekinja sponzorsko pogodbo, takoj zatem pa je sedemkratni zmagovalec Toura odstopil z mesta predsednika svoje dobrodelne organizacije Livestrong, ki podpira bolnike z rakom.
Oglej si celoten članek

Za ta korak se je odločil, da bi fundacijo, ki je od leta 1997 zbrala 500 milijonov dolarjev, obvaroval posledic dopinškega škandala. Kljub vsemu pa Lance Armstrong namerava ostati v odboru fundacije.

To bo še naprej podpiral tudi Nike, ki pa se po skoraj desetletju sodelovanja umika od sponzoriranja kolesarja in v zadnjem času tudi triatlonca ter tekača. "Lancea bremenijo neizpodbitni dokazi, da je v času kolesarske kariere sistematično uporabljal nedovoljena poživila, zato je etično, da pogodbo z njim prekinimo. Žal nam je, toda to je edino pravilno, dopinga enostavno ne moremo podpirati," so zapisali pri Nikeu.

Proizvajalca športne opreme je v torej časnik New York Daily obtožil, da je podkupil nekdanjega predsednika Mednarodne kolesarske zveze (Uci) Heina Verbruggena s 500.000 dolarji v zameno za molk o Armstrongovem dopingu, za katerega naj bi pri Uciju vedeli. Nike je te obtožbe zanikal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.