Armstronga bodo zažgali na grmadi

Foto: EPA
Foto: EPA
Angleško mestece Edenbridge, ki slovi po svojih grmadah, kjer vsako leto zažgejo znano osebnost, bo letos "sodilo" dopinškemu kršitelju, ameriškemu kolesarju Lanceu Armstrongu.
Oglej si celoten članek

Seveda bodo Angleži na grmado postavili njegovo lutko, ta bo velika kar devet metrov. Prebivalci Edenbridgea na jugovzhodu Anglije bodo "obredu" prisostvovali v soboto.

Prireditev mestece praznuje vsakega 5. novembra v letu od leta 1605, ko je Guyju Fawkesu spodletelo, da bi razstrelil parlament. Medtem ko so na začetku vsako leto lokalni prebivalci na grmadi zažgali njegovo figuro, pa so to v zadnjih letih zamenjali z znanimi osebnostmi. Med drugim je na grmadi že gorel Wayne Rooney. Poleg grmade bo letos stal tudi znak z napisom "Prodam dirkalno kolo, ker ga ne potrebujem več".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.