Armstrongov bron ne bo dobil novega lastnika

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Thomas Bach - podpredsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) - je dejal, da bronasta kolajna z olimpijskih iger v Sydneyju leta 2000 v kronometru ne bo dobila novega lastnika, čeprav so jo po škandalu z dopingom odvzeli Američanu Lanceu Armstrongu.
Oglej si celoten članek

Nekdanji ameriški profesionalni kolesar Lance Armstrong je pred dnevi vendarle priznal, da je večji del svoje kariere dirkal pod vplivom številnih nedovoljenih substanc, zaradi česar mu je Mednarodni olimpijski komite odvzel medaljo. Že pred tem so mu odvzeli vseh sedem naslovov zmagovalca Dirke po Franciji, prireditelji dirke pa so se prav tako odločili, da te preizkušnje ne bodo dobile novih zmagovalcev.

Sicer pa je zlato kolajno na kronometru v Sydneyju osvojil Rus Vjačeslav Jekimov, srebrno Nemec Jan Ullrich, četrti pa je bil Španec Abraham Olano.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.