Arsenal izpraznil topove

Foto: Žurnal24 Manchester United je na Danskem ulovil prvo zmago v letošnji Ligi prvakov.
V drugem kolu Lige prvakov je Real Madrid v prvem dvoboju ugnal Zenit. Manchester je s 3:0 porazil Aalborg, medtem se je Arsenal znesel nad Portom. Bayern in Lyon sta remizirala.
Oglej si celoten članek
 

Skupina E, 2. kolo

Aalborg : Man. United 0:3
Villarreal : Celtic 1:0

Torkov večer je minil v znamenju 2. kola nogometne Lige prvakov. V skupinah E, F, G in H je bilo odigranih več zelo zanimivih dvobojev. Na Dansko k Aalborgu je prišel sloviti Manchester United . Angleži so bili vsekakor željni golov, vendar pa so Danci na domačem terenu vedno trd oreh. Manchester v Ligi prvakov že 15 tekem ni doživel poraza in je zgolj še tekmo oddaljen od izenačenja dosežka iz leta 1999, ko so rdeči vragi med drugim osvojili Ligo prvakov. Angleži so do vodstva prišli v 22. minuti. Ryan Giggs je žogo podal v prostor, kjer se je najhitreje znašel Wayne Rooney , ki je nato akcijo tudi učinkovito zaključil. V 55. minuti je svoj prvi gol za rdeče vrage zabil Bolgar Dimitar Berbatov . V 79. minuti je še drugi zadetek dosegel Berbatov in tako zagotovil uspeh gostujočega moštva. Na drugi tekmi skupine E se merita Villarreal in Celtic iz Glasgowa. Za vodstvo Špancev je v 68. minuti poskrbel Marcos Senna , ki je iz prostega strela z izjemno natančnim udarcem ukanil vratarja Celtica.

 

Skupina F, 2. kolo

Fiorentina : Steaua 0:0
Bayern M. : Lyon 1:1

V skupini F sta se v Münchnu pomerila domači Bayern in Olympique , ki prihaja iz Lyona. Nemcem v letošnji sezoni ne gre po načrtih, novi trener Jürgen Klinsmann pa je že postal tarča kritik. V prvem kolu jim je sicer uspelo premagati Steauo iz Bukarešte, slabe predstave zvezdniške zasedbe v domačem prvenstvu pa niso ostale neopažene. V ekipo se je po daljši odsotnosti vrnil francoski reprezentant Franck Ribery .  Francozi so do vodstva prišli v 25. minuti. Prosti strel, ki ga je kot vedno izvajal Juninho , je Martin Demichelis z glavo poskušal izbiti, a je nesrečno zadel lastno mrežo. V 52. minuti so Bavarci končno prišli do izenačenja. Lepo podajo Miroslava Kloseja je z glavo v gol preusmeril Ze Roberto .

 

Skupina G, 2. kolo

Arsenal : Porto 4:0
Fenerbahče : D. Kijev 0:0

V skupini G si je Arsenal poskušal povrniti samozavest. V prvem kolu je zgolj remiziral v Kijevu, zadnji nastop v domačem prvenstvu pa je močno šokiral nogometno javnost. Ekipa Arsena Wengerja je dovolj močna, da nesrečni prvenstveni poraz z zmago v Ligi prvakov izbriše iz glav svojih navijačev. V goste je prišel Porto , ki si je v prvem kolu "privoščil" Fenerbahče . Slednji je doma gostil Dinamo iz Kijeva. V Londonu so prvi zadeli domači nogometaši. V 31. minuti je podajo Emmanuela Adebayorja lepo sprejel Robin van Persie , ki mu nato ni bilo težko zadeti. V 40. minuti je bil z glavo uspešen še Adebayor. Van Persie je v 48. minuti zadel še svoj drugi gol na tekmi in poskrbel za mirnejše nadaljevanje tekme. V 71. minuti je najstrožjo kazen izkoristil Adebayor.

Rafael Van der Vaart je postal eden od ključnih mož moštva iz Madrida. © Reuters

 


 

Skupina H, 2. kolo

Zenit : Real Madrid 1:2
BATE : Juventus 2:2

Skupina H je ponudila izjemno zanimiv dvoboj med lanskim zmagovalcem pokala UEFA Zenitom in Realom iz Madrida. Kraljevi klub pod vodstvom Bernda Schusterja igra zelo zanesljivo, ključni igralci pa so trenutno v dobri formi. Sreča je bila na strani gostov že kmalu po začetnem sodnikovem pisku. Že v četrti minuti je po prodoru Rafaela Van der Vaarta in podaji pred ruski gol Tomaš Hubočan žogo nesrečno preusmeril v svoj gol. V 25. minuti so se Rusi vrnili v igro. Prišlek  pred sezono Danny je prelisičil Gabriela Heinzeja in žogo poslal v levi spodnji kot vrat Ikerja Casillasa . V 31. minuti pa je udaril stroj za doseganje golov. Ruud Van Nistelrooy je bil po strelu Van der Vaarta najbolj zbran pred golom, v svojem slogu je žogo zgolj pospravil v mrežo. Do konca srečanja se mreže niso več zatresle in Španci se domov vračajo s polnim izkupičkom. Na drugi tekmi je do presenetljivega vodstva prišlo domače moštvo. V 17. minuti je Juventusovega vratarja lepo ukanil Sergej Krivets . V 23. minuti je BATE vodil že z 2:0, tokrat je bil uspešen Igor Stasevič . Šokirano torinsko moštvo se je v igro vrnilo v 29. minuti, ko je bil z glavo uspešen Vincenzo Iaquinta . Isti igralec je bil uspešen tudi  v zadnjih trenutkih sodnikovega podaljška prvega dela igre. V drugem polčasu zadetkov ni bilo, ekipi pa sta se morali sprijazniti z delitvijo točk.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.