Arsenal letos misli resno: padel tudi ta velikan

Foto: Epa
Foto: Epa
Nogometaši Arsenala so v derbiju 10. kroga angleškega prvenstva na domači zelenici ugnali Liverpool s 3:2 ter znova skočili na vrh razpredelnice. Liverpool je ostal deseti in zdaj za vrhom zaostaja 14 točk.
Oglej si celoten članek

Topničarji so bili po ekspresnem zadetku Gabriela Martinellija v 57. sekundi večino preostanka dvoboja boljši tekmec. Pripravili so si več zrelih priložnosti in na koncu zasluženo slavili osmič v sezoni.

Liverpool je sicer dvakrat izenačil, najprej v 34. minuti, ko je drugič v sezoni zadel Darwin Nunez, sicer 100-milijonska okrepitev rdečih pred začetkom sezone. Še pred polčasom je za vodstvo domačih poskrbel Bukayo Saka. V drugem je Roberto Firmino izenačil v 53. minuti, nato pa je vajeti igre prevzel Arsenal. Varovanci Mikela Artete so premoč kronali v 76. minuti, ko je z bele pike znova zadel Saka.

Arsenal je bil brez zmage na zadnjih sedmih tekmah proti Liverpoolu, zadnje štiri je izgubil s skupno gol razliko 1:12. Tokrat pa je kronal boljšo formo z začetka sezone in vnovič skočil na vrh prvenstvene lestvice.

Tam ima 24 točk oz. točko prednosti pred Manchester Cityjem, ki je v soboto s 4:0 ugnal Southampton. Tretji je s štirimi točkami zaostanka za mestnimi tekmeci iz Londona Tottenham. Varovanci Antonia Conteja so z 1:0 ugnali Brighton, ki je šesti. Vmes sta še Chelsea s 16 in Newcastle s 14 točkami. Oba sta visoko slavila. Chelsea je bil s 3:0 boljši od Wolverhamptona, Newcastle pa s 5:1 od Brentforda.

Drevi bo še obračun Evertona in Manchester Uniteda, v ponedeljek pa bosta krog zaključila Nottingham Forest in Aston Villa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.