Arsenal praktično že četrti

Foto: Reuters Arsenal - Newcastle Foto: Reuters Arsenal - Newcastle Foto: Reuters Mesut Ozil Foto: Reuters Arsenal - Newcastle Foto: Reuters Arsenal - Newcastle Foto: Reuters Arsenal - Newcastle Foto: Reuters Arsenal - Newcastle Foto: Reuters Arsenal - Newcastle
Kot zadnja sta se v 36. kolu angleške prve nogometne lige pomerila Newcastle United in Arsenal, ki je z zmago s 3:0 že napragu uvrstitve v ligo prvakov.
Oglej si celoten članek

S spodrsljajem Evertona na jugu Anglije, je Arsenal postal prvi favorit za osvojitev četrtega mesta v prvenstvu. Z zmago s 3:0 proti Newcastle Unitedu so si dve tekmi pred koncem priigrali štiri točke naskoka pred Liverpoolčani, kar jim praktično še zagotavlja tako željeno vstopnico za elitno ligo prvakov. Topničarji z nemotiviranimi srakami niso imeli veliko dela, saj je že jasno, da so si nogometaši Newcastla navkljub šestemu zaporednemu porazu že zagotovili obstanek.  

Prve četrt ure tekme ni postreglo z kdo ve kako zanimivim nogometom. Domači so sicer imeli sicer večinsko posest žoge, a je niso znali uporabiti, da bi prebili obrambni zid Newcastla, ki bolj kot ne samo čaka na priložnost iz protinapada. Za vodstvo domačih pa je zadostovala že prva priložnost. Topničarji so imeli na voljo prosti strel, predložek Santija Cazorle je zletel pred vrata Tima Krula, kjer pa je žogo z manjšo spremembo smeri v gostujočo mrežo poslal Laurent Koscielny

Napadalca streljala, Özil zadel

V naslednjih minutah je imel Lukas Podolski kar dve priložnosti za povišanje vodstva, a je Nizozemec Krul nemškemu napadalcu obakrat preprečil veselje. Zatem so prvič nekoliko pritisnili gostje in strel z razdalje Cheicka Tioteja je bil prvi, ki je ogrel dlani domačega čuvaja mreže Wojciecha Szczesnyja. Domači pa so še pred koncem prvega polčasa podvojili vodstvo. Po dveh strelih Oliviera Girouda in dveh obrambah Tima Krula, se je žoga odbila na nogo Mesutu Özilu, ki je brez težav žogo pospravil v nebranjen gol gostov. 

Drugi polčas se je nadaljeval v stilu konca prvega. Arsenal je igral bolje in pretil, kljub temu pa so do prve lepše priložnosti prišli gostje. Yoan Gouffran je sam stekel proti domačim vratom, a je bil Poljak Szczesny pripravljen na njegov strel. Pobudo je nato znova prevzel Arsenal in se v 66. znašel v prednosti s 3:0. Mesut Özil je natančno podal pred gol Newcastla, kjer je na podajo čakal Olivier Giroud in z glavo postavil končni izid tekme. 

Premier league, 36. kolo:

Manchester United : Norwich City 4:0 (1:0)
Rooney (41/11-m, 48), Mata (64, 73)

Southampton : Everton 2:0 (2:0)
Alcaraz (1/a.g.), Coleman (31/a.g.)

Swansea City : Aston Villa 4:1 (2:1)
Bony (10, 90/11-m), Shelvey (26), Pablo (73); Agbonlahor (22)

Fulham : Hull City 2:2 (0:0)
Dejagah (55), Amorebieta (58); Jelavić (75), Long (87)
Koren (Hull) ni igral.

Stoke City : Tottenham Hotspur 0:1 (0:1)
Rose (33)
RK: Shawcross (52/Stoke)

West Bromwich Albion : West Ham United 1:0 (1:0)
Berahino (11)

Sunderland : Cardiff City 4:0 (2:0)
Wickham (26, 86), Borini (45/11-m), Giaccherini (76)
RK: Cala (45/City)

Liverpool : Chelsea 0:2 (0:1)
Ba (45), Willian (93)

Crystal Palace : Manchester City 0:2 (0:2)
Džeko (4), Touré (43)

Arsenal : Newcastle United 3:0 (2:0)
Koscielny (26), Özil (42), Giroud (66)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.