Arsenal premagal Bayern, Kampl zabil gol Romi

Foto: EPA
Foto: EPA
Prvi večer tretjega kroga nogometne liga prvakov je minil v znamenju derbija skupine F med Arsenalom in münchenskim Bayernom, ki se je končal z 2:0, v zanimanju slovenske javnosti pa je bil obračun skupine E med Bayerjem Leverkusnom in Romo. Slovenski reprezentant Kevin Kampl se je vpisal med strelce ob remiju s kar 4:4.
Oglej si celoten članek

Kevin Kampl je tekmo začel v prvi postavi Bayerja in odigral vseh 90 minut, klub iz Leverkusna pa je povedel že v četrti minuti. Javier Hernandez je uspešno izvedel strel z enajstih metrov, Mehičan je bil nato uspešen še enkrat v 19. minuti. Italijani so za izenačenje rabili devet minut. Daniele De Rossi je prvič zadel v 29. minuti, nato je drugič zadel še v 38. minuti. Roma je do popolnega preobrata prišla v 54. minuti, ko je mrežo Nemcev zatresel Miralem Pjanić, za njim je zadel še Iago Falque v 73. minuti. A se Nemci niso vdali. V 84. minuti se je med strelce vpisal Kampl, dve minuti kasneje je na 4:4 poravnal Admir Mehmedi.

V drugi tekmi skupine E med Batejem Borisovom in Barcelono so Katalonci do vodstva prišli v 48. minuti, ko je zadel Ivan Rakitić - v 18. minuti je zamenjal Sergija Roberta. V 65. minuti je Hrvat vodstvo Barcelone povišal na 2:0.

Arsenal je pred domačimi gledalci prišel do prve letošnje zmage, z 2:0 je premagal Bayern München. V 77. minuti je rezervist Olivier Giroud izkoristil veliko napako gostujočega vratarja Manuela Neuerja in s precej sreče žogo z obrazom poslal v gol. V sodniškem dodatku je bil uspešen še Mesut Özil.

Druga tekma skupine F med Dinamom Zagrebom in Olympiakosom Pirejem se je končala z 0:1.

V skupini G je Dinamo Kijev z londonskim Chelseajem razšel brez zadetkov, medtem ko je Porto z 2:0 premagal Maccabi Tel Aviv. Prvi gol za Portugalce je v 37. minuti prispeval Vincent Aboubakar, drugega pa v 41. Yacine Brahimi.

V skupini H je Zenit St. Peterburg s 3:1 premagal Olympique Lyon. Gostitelje je že v tretji minuti v vodstvo popeljal Artem Dzjuba, Alexandre Lacazette je v 49. minuti izenačil, Hulk je v 56. minuti povišal na 2:1, Danny pa je v 83. minuti postavil končni izid. Na tekmi Valencie proti Gentu so z 2:1 slavili domači. V 15. minuti so z golom Sofianeja Feghoulija povedli gostitelji, v 40. je izenačil Thomas Foket, za 2:1 pa je z avtogolom v 72. minuti poskrbel Stefan Mitrović.

V sredo so na sporedu tekme v skupinah od A do D. Nastopil bo en Slovenec, Atletico Madrid Jana Oblaka bo gostil Astano.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.