Arsenal Vučkiću odčital pravo lekcijo

Foto: Žurnal24 Vučkić je tekmo proti Arsenalu začel in dobro izkoristil svojo priložnost. (Foto Foto: Žurnal24 Ji-Sung Ji Sung Park gol zadetek proslavljanje veselje slavje proslava Foto: Reuters Bebe Federico Macheda gol zadetek proslavljanje veselje slavje proslava Foto: Žurnal24 Mick McCarthy Foto: Žurnal24 Sven-Goran Sven Goran Eriksson Vichai Raksriaksorn Foto: Žurnal24 Simon Cox gol zadetek strel Foto: Žurnal24 Emmanuel Eboue in Theo Walcott Foto: Žurnal24 Emmanuel Eboue in Theo Walcott Foto: Žurnal24 Theo Walcott in Tim Krul Foto: Žurnal24 Theo Walcott Foto: Žurnal24 Nicklas Bendtner Foto: Žurnal24 Johan Djourou Foto: Žurnal24 Bebe Foto: Žurnal24 Bebe George Elokobi Foto: Žurnal24 Wes Brown Stephen Hunt Foto: Žurnal24 Gabriel Obertan Michael Mancienne Foto: Žurnal24 Bebe Wayne Hennessey Foto: Žurnal24 Kevin Foley Jonny Evans Ben Amos Foto: Žurnal24 Javier Hernandez gol zadetek veselje proslavljanje proslava slavje
V četrtem kolu Carling Cupa je Haris Vučkić z Newcastle Unitedom na domačem terenu kar z 0:4 klonil proti Arsenalu. Že v torek je Manchester United napredoval po golu v zadnji minuti tekme.
Oglej si celoten članek

Tekma se je začela silovito! Že po 20 sekundah igre je stoodstotno priložnost za Arsenal imel Carlos Vela, njegov strel pa je vratar Tim Krul ubranil. Hitro je odgovoril tudi Newcastle, ki je najprej pritisnil v drugi minuti ravno preko slovenskega reprezentanta Harisa Vučkića. Ta je zatresel zunanji del mreže vratarja Szczesnyja. Nato so spet prišle Arsenalove minute, ki pa bi jih lahko kaj hitro prekinil Ranger, ki je v 14. minuti zapravil lepo priložnost, potem ko Szczesnyja ni bilo v vratih. Le nekaj sekund kasneje pa je vratnico Arsenala s pravo bombo stresel še Alan Smith. Eboue je za Arsenal imel priložnost v 40. minuti, potem ko je preigral Taylorja in se na levi strani sam znašel pred Krulom, toda zadel zunanji del mreže. Tik pred koncem prvega polčasa so si nogometaši Newcastla gol zabili sami – Taylor je izbijal z vratarjeve črte, ob tem pa zadel vratarja Krula, od njega pa se je žoga odbila v gol. Neverjetno!

Na začetku drugega polčasa (53. minuta) je Theo Walcott izkoristil napako obrambe srak in goste popeljal do vodstva z 2:0. Dvome o zmagovalcu je deset minut do konca z lepim in natančnim strelom odločil Niclas Bendtner, ki je Arsenalu pristreljal vodstvo s 3:0. Da je bila zmaga Arsenala še slajša, je z drugim golom na tekmi poskrbel Theo Walcott.

Foto: Žurnal24 Ji-Sung Ji Sung Park gol zadetek proslavljanje veselje slavje proslava United v torek do zmage v zadnji minuti
Po težko prigarani zmagi v prvenstvu proti Stoke Cityju je Manchester United v torek garal tudi na tekmi ligaškega pokala, tako kot ob koncu tedna pa jim je zmago prinesla mehiška napadalna senzacija Javier Hernandez. Dodobra premešana postava Uniteda, pri katerih sta tekmo denimo začela vratar Ben Amos in napadalec Bebe, bi se tako skorajda maščevala trenerju Siru Alexu Fergusonu.

Prav Bebe, ki ga je Ferguson tako presenetljivo kupil pred začetkom sezone, je začel šele svojo prvo uradno tekmo kot rdeči vrag in v drugem polčasu z nekaj sreče zabil tudi svoj prvi gol. Portugalec je prodiral po desni, nato pa je njegova podaja/strel ob pomoči branilca nekako preskočila vratarja in končala v mreži. Volkovi so se dvakrat vrnili, saj je Bebejev gol izničil George Elokobi, po zadetku Park Ji-Sunga pa je po lepi akciji Amosa matiral Kevin Foley. Toda Hernandez, ki je bil na igrišču šele od 81. minute, je imel drugačne načrte in si po lepi globinski žogi lepo pripravil strel z levico, kljub posredovanju vratarja pa se je žoga odkotalila v gol za uvrstitev v četrtfinale.

Pravo malo katastrofo je doživel Leicester City znanega trenerja Svena-Görana Erikksona. Če je Sven pred začetkom tekme še navdušeno pozdravljal lastnika kluba, mu je njegov novi klub kasneje prikazal pravo grozljivko, saj jih je letos neverjetni West Bromwich z igrišča poslal z 1:4.

Ligaški pokal (Carling Cup), 4. kolo, sreda:

Newcastle United : Arsenal 0:4 (0:1)
Vučkić je za Newcastle odigral vseh 90 minut; Krul (47/ag), Walcott (53, 88), Bendtner (83)

Aston Villa : Burnley 2:1 (0:0)
Heskey (86), Downing (96); Carlisle (89)

West Ham United : Stoke City 3:1 (0:1)
Parker (84), Costa (96), Obinna (118); Jones (6)

Birmingham City : Brentford 5:4* (0:0)
Phillips (90); Wood (68)
* – po 11-metrovkah

Ipswich Town : Northampton Town 3:1 (2:1)
Edwards (26), Delaney (44), Priskin (88); Davis (16)

Leicester City : West Bromwich Albion 1:4 (0:1)
Shorey (53); Cox (21, 90), Tchoyi (62), Reid (79)

Wigan Athletic : Swansea City 2:0 (0:0)
Boselli (51), Watson (90/11-m)

Manchester United : Wolverhampton Wanderers 3:2 (0:0)
Bebe (56), Park (70), Hernandez (90); Elokobi (60), Foley (76)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.