Aru do etapne zmage

Foto: EPA
Foto: EPA
Zmagovalec 11. etape na Vuelti je član Astane Fabio Aru. Alberto Contador (Saxo-Tinkoff) je s četrtim mestom ubranil rdečo majico.
Oglej si celoten članek

Štiriindvajsetletni Fabio Aru je dokazal, da v vrhunski formi ni bil le na dirki po Italiji, ko je osvojil tretje mesto v skupnem seštevku Gira, temveč je izvrstno formo prihranil tudi za Vuelto. Italijan je za šest sekund ugnal španskega asa Alejandra Valverdeja (Movistar). Z istim časom so v cilj prikolesarili še Joaquim Rodriguez (Katjuša) in Contador. Sekundo počasnejši je bil zmagovalec lanskega Toura Britanec Chris Froome.

Po hudem padcu v 11. etapi dirke po Španiji je odstopil eden izmed glavnih favoritov za skupno zmago - 24-letni Kolumbijec Nairo Quintana. Zmagovalec letošnje dirke po Italiji je bil eden izmed kolesarjev, ki so bili udeleženi v skupinskem padcu 20 kilometrov po začetku 153,4 km etape od Pamplone do San Miguela de Aralarja. Kolumbijec je imel precej smole že med deseto etapo, ko je padel med posamično vožnjo na čas ter tako zapravil rdečo majico vodilnega.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.