AS Roma bo nova Barcelona

Foto: Reuters luis enrique as roma trener Foto: EPA luis enrique prvi trening roma Foto: EPA luis enrique prvi trening roma Foto: EPA luis enrique as roma trener Foto: EPA luis enrique as roma trener Foto: EPA luis enrique prvi trening roma
AS Roma začenja novo ero. Igrali bodo podobno, ko igra Barcelona. Tako je oznanil njihov novi trener in legenda Barcelone Luis Enrique, ki pa želi še nekaj okrepitev.
Oglej si celoten članek

"Ko sem govoril z direktorji, ko smo se pogajali o pogodbi, so mi dejali, da je ideja, da se igra atraktiven nogomet," je na prvi novinarski konferenci, potem ko je pred nekaj tedni prevzel vodenje AS Rome, dejal danes 41-letni nekdanji španski reprezentant Luis Enrique, ki se ga predvsem spomnimo iz vloge golgetarja Barcelone. "Po nekaj mesecih bomo videli, ali nam je uspelo. Sam tako ali tako ne poznam drugačnega načina igre," dodaja Enrique, ki je igral tudi za Real Madrid, kot trener pa je doslej vodil le B ekipo Barcelone.

Enrique se s Pepom Guardiolo ne želi primerjati. "Guardiola je eden najboljših trenerjev na svetu. Jaz trenersko kariero šele začenjam in mi manjka še ogromno, da bi bil Guardiola. Moj stil bo podoben Barceloninemu, a ne povsem enak. Ne morem igrati sistema 4-3-3, če igralci ne znajo podajati, a Romini znajo. Želim, da bi lahko držali žogo. To se zdi podobno Barceloninemu sistemu igre."


Roma je lansko sezono italijanske Serie A končala na povprečnem šestem mestu in tako jo letos čaka nastopanje v Evropski ligi. Po odhodu francoskega branilca Phillippa Mexesa so ta teden v ekipo pripeljali izkušenega Norvežana Johna Arneja Riiseja. Predvsem pa so okrepili napad in to z dvema mladima talentoma – Erikom Lamelo (River Plate) in Bojanom Krkićem (Barcelona). Trener Enrique pa pričakuje, da bo ameriški poslovnež Thomas di Benedetto, ki ima 60-odstotni delež v klubu, vložil še nekaj milijonov v okrepitve. "Nimamo še popoldne ekipe in zato o pričakovanjih še ne morem govoriti."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.