Atalantina Rus in Ukrajinec se srečala prvič po začetku vojne, to je sledilo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nogometaša Atalante sta s svojo reakcijo navdušila svet.
Oglej si celoten članek

Odkar je Rusija pred dnevi napadla Ukrajino, je kaos zavladal tudi v svetu športa. Mnoge mednarodne športne zveze so namreč izločile in prepovedale nastope vsem ruskim tekmovalcem in ekipam, spet druge jim nastope dovolijo, a ne smejo tekmovati pod rusko zastavo, medtem ko tretje sploh še niso reagirale.

Tako smo bili recimo priča uporu ukrajinskih teniških igralk, ki so močno napadle WTA, ker ni obsodil ruskega napada na Ukrajino in ruskim igralkam še vedno dovoli nastopati.

Še bolj zanimivo pa je bilo v Katarju, kjer bi se ukrajinska in ruska reprezentanca morali pomeriti v neposrednem dvoboju v sabljanju, a so se Ukrajinci pojavili v dvorani zgolj toliko, da so sporočili, da ne nameravajo nastopiti, kar so gledalci in celo dva ruska športnika pospremili z glasnim aplavzom.

Športni svet pa je z zanimanjem pričakoval razvoj dogodkov pri eni najboljših italijanskih nogometnih ekip, Atalanti iz Bergama našega Josipa Iličića, dres katere nosita tako Ukrajinec Ruslan Malinovski, kot tudi Rus Aleksej Mirančuk.

Foto: Profimedia Ruslan Malinovski

Ruski nogometaš je namreč zaradi poškodbe izpustil četrtkovo tekmo v Evropski ligi in ni potoval na gostovanje pri Olympiacosu, kjer je Malinovski nosil spodnjo majico z napisom o prenehanju sovražnosti, tako da sta se po začetku vojne oba nogometaša prvič srečala šele v slačilnici na petkovem treningu.

Kaj se je dogajalo, je sprva ostalo skrivnost, a je v ponedeljek pred Atalantino tekmo s Sampdorio celotno situacijo opisal njun soigralec Matteo Pessina.

Slednji je razkril, da sta si oba soigralca sprtih strani nemudoma padla v objem in v njem tudi dalj časa ostala, tako da so pristopili tudi preostali njuni soigralci in jima dali jasno vedeti, da jima stojijo ob strani in jim ni vseeno.

Malinovski in Mirančuk sta sicer veljala za zelo dobra prijatelja, saj je prav Ukrajinec vzel Rusa pod svoje okrilje, ko se je ta poleti 2020 pridružil klubu iz Bergama. Malinovski je namreč Mirančuku pomagal pri privajanju na novo okolje, prav tako pa mu je služil tudi kot tolmač. In tako sta spletla prijateljske vezi, katere niti vojna ne more pretrgati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.