Atlético dominanten tudi brez Oblaka

Foto: Epa saul niguez
V Ligi Evropa so bile na sporedu prve tekme osmine finala. Do zmag so prišli igralci ekip Marseilla, Leipziga in Sportinga.
Oglej si celoten članek

Atlético Madrid je ob odsotnosti poškodovanega Jana Oblaka, ki naj bi okreval približno teden dni, doma premagal moskovsko Lokomotivo (3:0) in si pripravil lepo izhodišče za preboj med najboljših osem ekip.

Domači so povedli v 22. minuti z golom Saula Nigueza, nato je prednost na začetku drugega polčasa podvojil Diego Costa, končni izid pa je postavil Koke.

Slovenskega vratarja je za to priložnost zamenjal neizkušeni Axel Werner, ki pa ob svojem debiju v začetni postavi Diega Simeoneja ni imel pravega dela.

Foto: Epa axel werner

Marseille je na Velodromu premagal Athletico Bilbao s 3:1, RB Leipzig, ki je igral brez poškodovanega Kevina Kampla, je slavil proti Zenitu iz St. Peterburga z 2:1, medtem ko je Sporting v Lizboni premagal Viktorijo Plzen z 2:0. V tekmi med Lazijem in Dinamom ni bilo zmagovalca, na koncu je bilo 2:2.

Domači so povedli v 22. minuti z golom Saula Nigueza, nato je prednost na začetku drugega polčasa podvojil Diego Costa, končni izid pa je postavil Koke.

Lazio in Dinamo sta odigrala zanimivo tekmo, kjer so vsi štirje goli padli v drugem delu. Ukrajinci so povedli v 52. minuti z golom Viktorja Cigankova, dve minuti kasneje je izenačil Ciro Immobile. V 62. minuti je Felipe Anderson povišal izid, v 79. minuti je Moraes izenačil z golom z 20. metrov.

RB Leipzig je bil brez Kevina Kampla boljši od Zenita z 2:1. Bruma je zabil za 1:0 v 56. minuti po podaji Tima Wernera, ki je v 77. minuti povečal prednost nemške ekipe. Upanje je ruski ekipi povrnil Criscito z golom po prostem strelu v 87. minuti.

Lepo prednost si je na prvi tekmi v gosteh priigral Arsenal, ki je premagal AC Milan (0:2). Londončani so slavili z goloma Henrikha Mkhitaryana v 15. in Aarona Ramseyja v 45. minuti.

Liga Evropa, osmina finala, prve tekme: 

AC Milan - Arsenal 0:2 (0:2)
Mkhitaryan 15., Ramsey 45.

Atletico Madrid - Lokomotiv Moscow 3:0 (1:0)
Niguez 22., Costa 47., Koke 90.

Borussia Dortmund - Salzburg 1:2 (0:0)
Schürrle 63.; Berisha 49./11m, 56.

CSKA Moscow - Lyon 0:1 (0:0)
Marcelo 68.

Lazio - Dynamo Kyiv 2:2 (0:0)
Immobile 54., Anderson 62.; Tsigankov 52., Moraes 79.

Marseille - Athletic Bilbao 3:1 (2:1)
Ocampos 1., 58., Payet 14.; Aduriz 45./11m

RasenBallsport Leipzig - Zenit St. Petersburg 2:1 (0:0)
Bruma 56., Werner 77.; Criscito 86.

Sporting CP - Viktoria Plzen 2:0 (1:0)
Montero 45., 49.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.