Atlético končal pokalno sušo

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Diego Forlan Foto: Žurnal24 Simon Davies Foto: Žurnal24 Simon Davies Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Simon Davies Foto: Žurnal24 Bobby Zamora Alvaro Dominguez Foto: Žurnal24 Tomas Tomaš Ujfaluši Ujfalusi Dickson Etuhu Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Diego Forlan Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Diego Forlan Foto: Reuters Diego Forlan Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Zoltan Gera Alvaro Dominguez Foto: Žurnal24 Danny Murphy Raul Garcia Foto: Žurnal24 Bobby Zamora Tomas Ujfaluši Ujfalusi Foto: Žurnal24 Diego Forlan Aaron Hughes Foto: Žurnal24 Brede Hangeland Diego Forlan Foto: Žurnal24 Sergio Agüero Aguero Danny Murphy Foto: Žurnal24 Baird (desno) v finalu Evropske lige proti Atlético Madridu. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Mohammed Al Fayed Foto: Žurnal24 Hugh Grant Foto: Žurnal24 Princ Felipe Michel Platini Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Diego Forlan je v hamburškem finalu povedel Atlético Madrid v zasluženo vodstvo, ki ga je hitro izničil gol Simona Daviesa. Ko je že kazalo, da bodo na vrsti enajstmetrovke, je Forlan zabil za naslov.
Oglej si celoten članek

Ko je že kazalo, da bo usoda premierne izvedbe Evropske lige prepuščena enajstmetrovkam, se je v 116. minuti podaljška "prikazal“ Urugvajec Diego Forlan in z drugim golom večera končal Fulhamovo pravljico. Atlético Madrid je na vrhu Evrope prvič po letu 1962, ko so prav tako v Nemčiji (Stuttgart) premagali Fiorentino.

Fulhamov gol iz "ničesar"
Španci so tekmo izvrstno odprli in prevladovali skozi celotni prvi polčas. Sergio Agüero je "mešal“ zadnjo vrsto Fulhama na levem boku, Forlan pa je po njegovi podaji zadel vratnico. Popravni izpit je Urugvajec opravil z odliko, ko je ponesrečen strel Argentinca preusmeril za hrbet Marka Schwarzerja. Angleži si do tedaj niso pripravili niti ene prave priložnosti, a rezultat vseeno izenačili prek Simona Daviesa. Drugi polčas je minil v znamenju boljše igre Fulhama in jalovih napadov Atlética, bližje golu so bili Angleži, a odločitev je na koncu vseeno dal podaljšek.

Smrtonosni duet
Spet je bila dobitna kombinacija Agüero-Forlan, "Uruguayo“ (Urugvajec) pa je s pomočjo norveškega branilca Bredeja Hangelanda še drugič ukanil Schwarzerja in poskrbel za delirij v Madridu in evforijo v Hamburgu. S tem se je na najbolj boleč način končala pravljična pot londonskega Fulhama, ki je od julija lani in prve tekme v Litvi prepotoval več kot 17 tisoč kilometrov in na poti do finala med drugim premagal tudi Juventus in Wolfsburg. Navijačem Atlética ne bi moglo biti bolj vseeno ...

Evropska liga, finale:

Atlético Madrid : Fulham 2:1* (1:1)
Forlan (32, 116); Davies (37)

*po podaljšku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.