Atletska zvezdnica končala športno pot

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Čehinja Zuzana Hejnova je končala atletsko kariero.
Oglej si celoten članek

Dvakratna svetovna prvakinja v teku na 400 metrov z ovirami, Čehinja Zuzana Hejnova, je danes obelodanila, da je končala svojo tekmovalno pot. Razlog za slovo od atletskih stez je nosečnost, ob tem je imela v zadnjih dveh letih tudi težave s poškodbami, nazadnje je nastopila septembra 2020.

"Za menoj je odlična kariera, a že se veselim nove vloge v svojem življenju," je v zvezi s tem dejala 35-letna Čehinja, ki je zlati kolajni na 400 metrov z ovirami osvojila na svetovnih prvenstvih v Moskvi 2013 in dve leti kasneje v Pekingu. Leta 2013 je bil izbrana tudi za evropsko atletinjo leta.

Na olimpijskih igrah v Londonu 2012 je v tej disciplini osvojila odličje bronastega leska, od nje sta bili tedaj hitrejši le Rusinja Natalija Antjuk in Američanka Lashinda Demus.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.