Atomsko Gorenje do tal potolklo Chambery

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v soboto na domačem parketu priredili eno največjih presenečenj v letošnji Ligi prvakov in na kolena položili mogočni Kiel, igralci velenjskega Gorenja pa so dan kasneje zanesljivo slavili pri francoskem Chamberyju (31:20).
Oglej si celoten članek

Slovenski rokometni prvaki so po sobotnem senzacionalnem zmagoslavju Celja Pivovarne Laško nad nemškim Kielom v nedeljo dosegli prvo zmago v gosteh v evropski Ligi prvakov v sezoni 2012/13.

Po porazih v Makedoniji in na Poljskem so točke osvojili v deželi aktualnih olimpijskih in svetovnih prvakov, skupno pa je to že njihova tretja zmaga v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini. Pred tem so ugnali ruski Sankt Peterburg in danski Bjerringbro-Silkeborg.

Velenjčani so se v prvem polčasu dobesedno poigrali z gostitelji, to je bila prava lekcija rokometa, nekakšna igra mačke z mišjo. Izbranci Branka Tamšeta so v uvodnih dvajsetih minutah prikazali "atomsko predstavo": obramba je bila naravnost nepremagljiva, če pa se je v njej pokazala razpoka, pa je na sceno stopil vratar Ivan Gajić, ki je domačim rokometašem iz minute v minuto "nabijal" vse večje komplekse.

Na semaforju že 15:4

Še lepšo predstavo so ose prikazale v napadu: postavljeno tekmečevo obrambo so razbijali s hitrim kroženjem žoge in goli z vseh možnih položajev, veliko zadetkov pa so dosegli iz bliskovitih nasprotnih napadov. Temu primerno se je odvijal "film tekme": v 10. minuti so vodili s +6 (8:2), v 20. s 14:4, najvišjo prednost pa so si priigrali dve minuti pozneje, ko se je na semaforju zasvetil izid 15:4.

Po tem naravnost perfektnem obdobju je nastopilo nekajminutno velenjsko zatišje, do sape so prišli tudi gostitelji, ki so na veliki odmor odšli z zaostankom sedmih golov (9:16). V prvem polčasu bledi Francozi so svoj najlepši obraz prikazali v prvih desetih minutah drugega polčasa, ko so znižali na 13:19, nato pa so rokometaši iz Šaleške doline znova zaigrali na vso moč in z delnim izidom 4:0 v 43. minuti povišali na +10 (24:14).

Pet minut pozneje so po golu Klemna Cehteta povedli s 27:15, minuto zatem pa po golu Janeza Gamsa z 28:16. Najvišjo prednost so si priigrali v 55. minuti, ko je Marko Dujmovič povišal na 31:18.

V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Fahrudin Melić, ki je dosegel osem golov, po šest zadetkov sta prispevala Jure Dolenec in Cehte. Izkazal se je tudi vratar Ivan Gajić s 15 obrambami. Velenjska zasedba bo v naslednjem kolu gostila Chambery, tekma pa se bo v soboto, 24. novembra, v Rdeči dvorani pričela ob 16.30.

Liga prvakov, skupina C, 5. kolo:

Chambery : Gorenje Velenje 20:31 (9:16)
Marroux 5 (4), Paty 3, Detrez 3; Melić 8, Dolenec 6 (2), Cehte 6, Gaber 4, Gams 4

Metalurg Skopje : Vive Targi Kielce 21:23 (12:10)
Sankt Peterburg : Bjerringbro-Silkeborg 23:35 (11:18)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.