Avanzo: "Nismo se vtikali v izbor"

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Zaradi ne preveč blestečega meta slovenske košarkarske reprezentance na minulem evropskem prvenstvu je na površje znova priplavala tema o izpustu Sanija Bečirovića s seznama. Selektor je dal vedeti, da so mu ga odsvetovali med drugim tudi ljudje z zveze.
Oglej si celoten članek

Ko je beseda nanesla na Sanija Bečirovića in njegovo odsotnost z evropskega prvenstva, je selektor slovenske košarkarske reprezentance Božidar Maljković na novinarsko vprašanje odgovoril, da se je pogovarjal z ljudmi s Košarkarske zveze Slovenije in s trenerji, a so mu ga vsi odsvetovali. Kako je bilo z domnevnimi (ne)priporočili Bečirovića na krovni košarkarski organizaciji, nam je pojasnil direktor reprezentanc Matej Avanzo: "Ne jaz ne kdorkoli drug od zaposlenih na zvezi se v te stvari ni vtikal – z izjemo tistih, ki so tu zato, da delajo trenerski posel. Ne bi bilo pošteno, da bi se mi vmešavali v delo selektorja tako, da bi mi izbirali igralce, navsezadnje selektor odgovarja za izbor igralcev in rezultat, kar je čisto normalno v svetu športa. Mislim, da je bilo to vzeto iz konteksta in da je mislil na trenerje, s katerimi se je pogovarjal. Jaz nikdar nisem tega počel in tudi nikdar ne bom. Gre za Maljkovićevo profesionalno integriteto in pogovor s trenerji: kdor me pozna, ve, da se v te stvari ne bi mešal in ne bi bilo prav, če bi se."

Preverite tudi, kako je nastop reprezentance ocenil Memi Bečirović.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:06 19. September 2011.

    ...kdo izbira člane selektor ali zveza?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.