Avstralci s trojkami prerešetali Slovence

Foto: Žurnal24 Memi Bečirović očita svoji ekipi premehek začetek tekme. (Foto: KZS/Anže Blažič) Foto: Žurnal24 Uros Uroš Slokar Foto: Žurnal24 Sani Becirovic Bečirović Bečirovič Foto: Žurnal24 Jaka Klobucar Klobučar Foto: Žurnal24 Sani Becirovic Bečirović Bečirovič Foto: Žurnal24 Hasan Rizvic Rizvić Rizvič Foto: Žurnal24 Goran Dragic Dragić Dragič Foto: Žurnal24 Jaka Klobucar Klobučar Foto: Žurnal24 Goran Dragic Dragić Dragič Foto: Žurnal24 Samo Udrih Foto: Žurnal24 Samo Udrih Foto: Žurnal24 Goran Dragic Dragić Dragič Foto: Žurnal24 Goran Dragic Dragić Dragič nos krvavenje poskodba kri Foto: Žurnal24 Sani Becirovic Bečirović Bečirovič Gasper Gašper Vidmar Foto: Žurnal24 Uroš Uros Slokar Foto: Žurnal24 Goran Dragic Dragić Dragič nos krvavenje poskodba kri Foto: Žurnal24 Zoran Dragic Dragić Dragič Foto: Žurnal24 Uros Uroš Slokar Foto: Žurnal24 Minuli vikend so Slovenci na Kitajskem osvojili Stankovićev pokal. (Foto: KZS/Da Foto: Žurnal24 Goran Dragič Dragić Dragic sodnik prepir pritozevanje pritozba Foto: Žurnal24 Sani Becirovic Bečirović Bečirovič
Slovenska košarkarska reprezentanca je v drugem kolu turnirja v Liudžovu proti Avstraliji izgubila s 63:77. "Konec koncev je to dobra šola, saj smo videli, kaj moramo popraviti, " meni selektor Bečirović.
Oglej si celoten članek

Po porazu z Avstralci je slovenski selektor Memi Bečirović v njem iskal poučne elemente. "Tekmo smo spet začeli zelo slabo, preveč mehko, ampak smo kljub vsemu držali ugoden rezultat, pozneje pa je prevladala fizična moč Avstralcev in povedli so z desetimi, 15 točkami razlike. Dvakrat smo se poskušali vrniti, nekajkrat s consko obrambo, nekajkrat z obrambo mož na moža, a na koncu vseeno ni šlo. Konec koncev je to dobra šola, saj smo videli, kaj moramo popraviti, tako da se bomo na napake osredotočili že na petkovem treningu," je za spletno stran KZS dejal Bečirović.

Jaka Klobučar, ki se je izkazal s 13 točkami in zanj običajno kakovostno obrambno igro, je dodal: "V prvem polčasu smo držali korak z njimi, ko pa smo zgrešili nekaj odprtih metov, Avstralci pa zadeli nekaj trojk, je bila razlika že 15 točk. Igrali so pametno in to razliko varno pripeljali do konca ter zasluženo zmagali. Jutri je nova tekma, na kateri moramo premagati Kitajce, da pridemo v finale in Avstralcem tako vrnemo za današnji poraz."

Avstralija je bila za Slovence po pričakovanju mnogo trši oreh kot Iran. Izbranci Memija Bečirovića so tekmo vseeno odprli dobro, Uroš Slokar in Sani Bečirović sta plemenitila slovenski napad, na drugi strani pa avstralske trojke še niso našle poti v mrežico in Slovenija je vso prvo četrtino vodila. Drugih deset minut pa je pripadlo kengurujem – ti so začeli zadevati za tri (Patrick Mills, Adam Gibson, Brad Newley), pa tudi centri so izvedli serijo uspešnih obleganj obroča. Slovenija se je tako z dvema frontama težko spopadla in Avstralci so na odmor odšli s šestimi točkami naskoka, drugih deset minut pa dobili s 24:17. Vseeno je slovenska izbrana vrsta izvedla nekaj lepih akcij, predvsem Primož Brezec. Goran Dragić je bil znova duša moštva, njegov mlajši brat Zoran pa je pokazal, da je mojster obrambe. Jaka Klobučar se je v napadu osredotočil na trojke.

Avstralija je zadela kar 12 trojk iz 27 poskusov. Slovenci so jih vrgli prav toliko, a zadeli osem. Zeleno-beli so imeli sicer šest skokov več, ampak ...

Drugi polčas vonja preobrata ni prinesel. Avstralci so še vedno dejavno zadevali trojke – tudi iz sila težkih in domala nemogočih položajev in v zadnjih sekundah –, šepal je obrambni skok in vodstvo kengurujev je raslo. Zaradi udarca je moral za nekaj minut na klop Goran Dragić. V zadnji četrtini je zaostanek znašal že 16 točk, Slovencem bi glede na prizorišče turnirja prav prišel Kitajski zid v obrambi, a jim ga ni uspelo zgraditi. Zmanjšanje zaostanka na 14 točk je sicer hvalevredno, a je imelo le kozmetični učinek.

Slovenska izbrana vrsta se bo v petek ob 19.30 po lokalnem času (ob 13.30 po slovenskem času) pomerila s Kitajsko. Tekma za tretje mesto bo v nedeljo ob 16. uri (ob 10. po slovenskem času), finale pa bo isti dan ob 19.30 (ob 13.30 po slovenskem času).

Liudžov, turnir Borislava Stankovića, 2. kolo:

Slovenija : Avstralija 63:77 (51:61, 34:40, 17:16)
Bečirović 17, Klobučar 13; Gibson in Mills 15

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.